Затвореният руски опозиционен лидер Алексей Навални, чието местонахождение не беше

...
Затвореният руски опозиционен лидер Алексей Навални, чието местонахождение не беше
Коментари Харесай

Навални е преместен в арктическа наказателна колония

Затвореният съветски опозиционен водач Алексей Навални, чието местоположение не беше известно повече от две седмици, е изместен в наказателна колония в Арктика, заяви неговата говорителка.

" Намерихме Алексей Навални. Сега той се намира в IK-3 в селището Харп в Ямало-Ненецкия самостоятелен окръг. Адвокатът му го посети през днешния ден. Алексей се усеща добре ", съобщи Кира Ярмиш в обществените мрежи.

Очакваше се той да бъде изместен в нова затворническа колония като част от новата му 19-годишна присъда за " екстремизъм ".

Преди това той беше арестуван в затворническата колония IK-2 в централната част на Владимирска област, където излежаваше присъда по обвинявания в машинация.

Неговите съдружници свързват момента на изгубването му с оповестяването на президента Владимир Путин на 8 декември, че ще се стреми да бъде избран отново в президентската конкуренция през 2024 година

Навални прикани руснаците да " гласоподават за всеки различен претендент ", с изключение на за Путин, на изборите на 15-17 март.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР