Затворени за движение за всички МПС - заради обилен снеговалеж

...
Затворени за движение за всички МПС - заради обилен снеговалеж
Коментари Харесай

Все още има места без ток и затворени пътища в Ловешка област

Затворени за придвижване за всички МПС - поради изобилен снеговалеж и навявания, са проходът Троян-Кърнаре и пътните сектори от републиканската мрежа Шипково-Рибарица, Казачево-Стефаново и Деветаки-Брестово, Ловеч-Кромянско и Летница-Крамолин, заяви шефът на Областното пътно ръководство в Ловеч Георги Грозданов.

По думите му, поради повалени от вятъра и мокрия сняг дървета, пътищата Ябланица-Орешене, Петревене-Орешене и Златна Панега-Батулци са непроходими. В цялата Ловешка област е лимитирано придвижването за тежкотоварни коли над 12 тона. През цялата нощ снегопочистващите машини са работили.

Обстановката е усложнена, 1233 снегорина чистят пътищата в България

По първокласния път София-Варна е имало аварирали тирове, които към момента се изтеглят от сектора. Снежната завивка там е стигнала 40 см.

През цялата нощ екипите на електроразпределителното сдружение са отстранявали повредите по електропреносната мрежа. Без ток не престават да са обитаеми места в общините Априлци, Ловеч, Летница и Луковит. В останалите общини зареждането е възобновено.

От регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Ловеч оповестиха, че е затворен и пътят Петревене-Беленци. Екипите на пожарната са отстранявали през нощта и тази заран паднали дървета в цялата област, прибавят от полицията.

Жълт код за сняг, поледица и вятър за 9 области на страната

Всички пътища в община Ловеч са проходими при зимни условия. През нощта е имало закъсали коли и паднали дървета, само че няма бедстващи хора, заяви заместник-кметът Даниел Колев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР