Затворена група във Facebook, създадена от търговци по Черноморието, предупреждава

...
Затворена група във Facebook, създадена от търговци по Черноморието, предупреждава
Коментари Харесай

Магазини и кръчми по морето се спасяват от данъчните чрез Facebook

Затворена група във Фейсбук, основана от търговци по Черноморието, предизвестява участниците си за данъчни инспекции. Това оповестиха от Националната организация за приходите. В обществената мрежа са оповестени и фотоси на инспектори на Национална агенция за приходите, направени по време на инспекции, с цел да могат притежателите да се ориентират кои са чиновниците на приходната организация. Групата е основана от санкционирани от Национална агенция за приходите, чиито магазини и заведения за хранене са били запечатани за данъчни нарушавания, съобщи Нова ТВ.

До момента инспектори на Национална агенция за приходите са направили над 2 500 инспекции в заведения и търговски обекти по Черноморието, при които са установени близо 170 нарушавания, свързани с неиздаване на касов бон, открита разлика в касовата наличност и други Приходната организация прави и взаимни инспекции с Министерство на вътрешните работи, като при контролните дейности на обходните патрули са посетени над 740 обекта.

Проверките ще продължат до края на туристическия сезон, като главен акцент е отчитането на оборотите и издаване на касови бележки, допълват от Национална агенция за приходите. Данъчни инспектори наблюдават и за придвижването на рискови артикули, в това число алкохол и тютюневи произведения.

За пръв път през тази година неиздаването на касови бележки се глоби с изключение на с санкция, и със запечатване на обекта, като досега затова са глобени 1200 търговци, допълват от Национална агенция за приходите. " Информацията в групата във Фейсбук няма да помогне на търговците при съпоставката на наличните пари в касата с регистрираните на касовия уред. Най-сигурният метод за предотвратяване от глоба е отчитането на оборота при всяка продажба ", разяснява Васил Панов, който оглавява дирекция " Контрол " в Национална агенция за приходите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР