Затворен за движение планински проход, през който обаче все пак

...
Затворен за движение планински проход, през който обаче все пак
Коментари Харесай

Коли и камиони продължават да преминават през Златишкия проход

Затворен за придвижване планински проход, през който обаче въпреки всичко има трафик. Оказва се, че това се случва по пътя сред Етрополе и Златица през Стара планина. В този сектор не престават да минават коли макар изчезналия асфалт, дупките и падналите дървета.

Екип на bTV потегли от Етрополе към прохода и не видя нито една табела, че придвижването е спряно. Златишкият проход е затворен от години.   

Причината – това е най-бързият метод да стигнеш от Етрополе до Златица. Отнема към 20 минути, до момента в който трасето през София или Арабаконак се минава за близо два часа.

„ Той е затворен, не се поддържа. Не е в положително положение, няма мантинели. За тежкотоварен трафик изрично не е подобаващ – с доста остри криви е, доста къси радиуси сред кривите “, споделя Диана Русинова от Европейски център за транспортни политики.

Само табелите демонстрират, че ремонт е трябвало да има. А  на метри от основния път виждаме и различен път - водещ до тунел, който също е зарязан.

„ Няма асфалт положен, няма осветяване, само че забавното е, че тунелът има хидроизолация “, споделя още Диана Русинова.   

Той води до различен път, който се вие през планината. „ Намираме се високо в планината – това зад нас е прокаран път. Виждате от двете страни има подготовка за канавки “, изяснява Диана Русинова. На места има и асфалт. 

 „ Изготвен е механически план за нужните строително-монтажни работи. Към момента се отстраняват откритите грешки по плановата документи. Предстои подготовка за осъществяване на социална поръчка за избор на реализатори. “, дават отговор от АПИ.

От Агенцията приканват водачите да не минават през прохода. Колкото до пътя през тунела - ремонт там не е плануван.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР