Китайският строителен предприемач на вилни апартаменти и многоетажни жилища -

...
Китайският строителен предприемач на вилни апартаменти и многоетажни жилища -
Коментари Харесай

Китайският строител Agile изпадна за пръв път в просрочие по доларови облигации на компанията

Китайският строителен бизнесмен на вилни жилища и многоетажни жилища - Agile Group Holdings Ltd. изпадна за пръв път в несъблюдение на отговорностите по обществено издадени доларови облигации, което акцентира продължаващия стрес предвид на невижданата имотна рецесия в азиатска страна, оповестява Блумбърг.

Компанията, основана в южната провинция Гуандун, не е платила рента по доларови облигации с падеж през 2025 година в границите на гратисния интервал, който завърши на 13 май, се споделя в документ, представен от организацията. Строителят ще ангажира външни финансов и юридически съветници, които да оказват помощ при оценката на финансовата конструкция и ликвидността на китайската компания.

Проблемът способства за рекордните неизпълнения на отговорностите измежду китайските строителни бизнесмени, отбелязвайки дългия път към възобновяване на имотния пазар, макар че неотдавнашните политически стъпки от страна на управляващите в Пекин в поддръжка на жилищната промишленост провокираха повишаване на акциите и облигациите на строителните компании. Някои анализатори показаха песимизъм по отношение на това дали вълната от ограничения за стимулиране може да увеличи продажбите.

Неизпълнението на отговорностите от страна на Agile също по този начин бележи краха на един от дребното оживели строители в китайския частен бранш. Списъкът на огромните частни бизнесмени, които към момента не са изпълнили отговорностите си по обществени отговорности (облигации), понижа от предходната година след просрочието на Country Garden Holdings Co.

Акциите на Agile поевтиняха с цели 17% по време на днешната търговия Хонконг, бележейки максимален дневен спад от повече от девет месеца. Индексът на организация Блумбърг, проследяващ акциите на китайските компании от строителния и заможен пазар пък спадна с 2,1%, откакто през преходните три дни на търговия се увеличи с цели 2 на 100.

Индустрията на недвижимите парцели " продължава да изпитва низходяща наклонност ", уточни компанията Agile в подадени документи по несъблюдение на отговорностите.

Подобно на доста строители в Китай, Agile постоянно продава жилища, преди да са приключени. Предварителните продажби на жилища за четирите месеца, завършили на 30 април, са паднали с 68% до 6,55 милиарда юана (около 905 милиона долара) спрямо интервала по-рано, се споделя още в известието, като се прибавя, че компанията обмисля всички вероятни дейности за справяне с казуса с дълга си.

С общи активи от над 240 милиарда юана към края на предходната година, Agile е открила наличие допълнително от 200 града в Китай и в чужбина и наема над 100 000 чиновници, съгласно данни на нейния уеб страница.

Някои притежатели на доларови облигации с ваучър от 6,05% и падеж през 2025 година обявиха в понеделник, че не са получили лихвените заплащания с приближаване на 30-дневния гратисен интервал. На облигационния пазар това се дефинира като " събитие по несъблюдение ", защото неплащането на лихвите по дадени облигации продължава за интервал от 30 поредни дни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР