Затвор за производство и търговия на нелегални цигари и алкохол.

...
Затвор за производство и търговия на нелегални цигари и алкохол.
Коментари Харесай

Наказателни промени: затвор за нелегална търговия на цигари и алкохол!

Затвор за произвеждане и търговия на незаконни цигари и алкохол. Промените в Наказателния кодекс бяха гласувани от депутатите на първо четене и плануват от 1 до 10 години отнемане от независимост. Промените криминализират незаконното произвеждане на алкохол и цигари. Въпреки че се отнасят за огромните производители, елементарният човек също се тормози дали няма да се окаже, че едно почтено пласиране на бутилка домашна ракия ще бъде закононарушение.

Никола Бенджов е на 79 години и вари ракия всяка година. Казва, че е по-евтино, а и постоянно знае какво има вътре. Той постоянно подарява от спиртната напитка на свои близки, само че от време на време и продава.

"Не мисля, че това е закононарушение. Произвел съм я с парите и труда си ", безапелационен е Бенджов.

Председателят на правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов беше безапелационен, че дребните производители могат да бъдат спокойни, тъй като те са отвън обсега на този закон. Промените бяха инициирани по гледище на прокуратурата след акциите против незаконното произвеждане на алкохол и цигари от последните месеци.

"Целта беше да се обзет всички случаи на подготовка и дейности, които водят до основаването на акцизна стока ", съобщи Кирилов.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР