Затварянето се наложи защото числата го изискват. Оказа се, че

...
Затварянето се наложи защото числата го изискват. Оказа се, че
Коментари Харесай

Починалата в Пловдив жена няма тромб, не е от ваксината

Затварянето се наложи тъй като числата го изискват. Оказа се, че английският вид на вируса е по-трудно контролируем, съобщи пред bTV министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов.

" Появиха се нови варианти, за голяма наша наслада те не са докарани в нашата страна. Френският вариант не може да бъде потвърден с PCR. Всеки ден този дребен вирус ни изненадва с държание и с метод на разпространяване. От нас се изисква да вземем тези непопулярни ограничения.

Днешният брифинг беше най-труден от всички до момента. Трябваше ограниченията да бъдат такива, че да щадим душeвността и достолепието на хората ", сподели още Ангелов.

" Благодарение на нашите ограничения, които бяха търпими и в огромна част от времето спазвани дадоха резултат, постигнахме забележителни резултати в Европейски Съюз. Много страни с по-строги ограничения не съумяха да реализират нашите резултати ", добави здравният министър.

" До края на деня ще има брифинг на шефът на изпълнителният шеф на организацията по медикаментите. Имаме към този момент резултати от аутопсията в Пловдив. Тя не потвърждава връзка сред имунизацията и неподходящия излаз, няма тромби у дамата, която е умряла.

Когато завърши съвещанието, ще обявим какво ще е решението на нашата страна по имунизацията с " АстраЗенека ", сподели още Ангелов.

Припомняме, че жена на 57 година от пловдивското с. Йоаким Груево издъхна в нощта против петък, часове откакто е била имунизирана.

" Щамът от предишното лято няма нищо общо с този в този момент. Ние сме длъжни да сменим тактиката си, откакто този незабележим зложелател го прави. В Танзания видяхме един президент, който твърди, че няма вирус и той почина от този Коронавирус. Нека се водим от разсъдъка на науката. Ние ще забавим разпространяването, само че няма да го спрем. Единственото нещо, което може да убие този вирус е имунизацията. Само когато реализираме 70% имунизация на целия свят, чак тогава ще спечелим тази борба, до тогава ще сменяме концепцията. Няма верен модел. Всичко, което беше казано досега доста бързо рухна ", добави той.

" Ако останат ваксини в България, ще бъде имунизирано популацията в Западните Балкани. Досега не сме изнесли една ваксина. Имаме спряни партиди на " АстраЗенека ", до края на деня ще има решение и ще бъдат пуснати още веднъж в приложимост ", сподели здравният министър.

" Възможно е когато човек се имунизира да бъде преносител. Ефективен имунитет се развива не по-рано от 28-34 ден. Не би трябвало след ваксина да се хвърля маската. Трябва човек да се пази ", добави той.

" Много български лекари и сестри не се записаха в първата фаза. Сега огромна част от тях са в болнични заведения. Сега доста лекари и сестри към този момент желаят да бъдат имунизирани. Ние сме обърнали настройките на българските жители ", сподели още здравният министър.

" Има един значим въпрос - какъв брой време след имунизация сме предпазени? Има доста въпроси, на които науката не е дала отговор. Като учени също се вълнуваме и търсим техните отговори ", сподели още Ангелов..
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР