Затварянето от Финландия на всички контролно-пропускателни пунктове на границата с

...
Затварянето от Финландия на всички контролно-пропускателни пунктове на границата с
Коментари Харесай

Володин: Финландия наказва гражданите, като затваря източните контролно-пропускателни пунктове на границата с Русия

Затварянето от Финландия на всички контролно-пропускателни пунктове на границата с Русия, като се изключи най-северния, я лишава от опцията да се развива, а управлението санкционира на първо място своите жители. Това написа ръководителят на Държавната дума Вячеслав Володин в своя канал Telegram.

„ Финландските управляващи затвориха всички контролно-пропускателни пунктове на границата с Русия, като се изключи най-северния. Спускайки желязната завеса на изток, финландското управление санкционира на първо място своите жители, лишавайки страната на опцията за развиване “, съобщи още Володин.

Володин акцентира, че сходно решение ще коства на финландците, „ съгласно някои оценки, към 3 милиарда евро “.

„ На запад Финландия е изправена пред редица проблеми: от съществено нарастване на военните разноски заради недобре премислено и преждевременно влизане в НАТО до последствията от противозаконните антируски наказания, с които европейските страни към момента не могат да се оправят “, означи ръководителят на Държавната дума.

В нощта на 18 ноември Финландия затвори четири гранични контролно-пропускателни пункта на границата с Руската федерация (Ваалимаа, Нуйямаа, Иматра и Ниирала) до 18 февруари 2024 година Ето по какъв начин управляващите реагираха на напора на „ жители на трети страни “ към източната граница на Финландия, който се усили в последно време.

На 22 ноември финландското държавно управление реши да затвори три от останалите четири контролно-пропускателни пункта на границата с Руската федерация до 23 декември 2023 година, като остави отворен единствено „ Рая-Йоосеппи “ („ Лота “ от съветска страна). Републиканските управляващи обаче не изключиха цялостното затваряне на контролно-пропускателните пунктове на руско-финландската граница, в случай че преценяват, че потокът от незаконни мигранти не е спрял.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР