Затоплянето на купето на автомобила през зимата се оказва истинско

...
Затоплянето на купето на автомобила през зимата се оказва истинско
Коментари Харесай

Трикове за бързо затопляне на колата през зимата

Затоплянето на купето на автомобила през зимата се оказва същинско предизвикателство даже за опитните водачи.
За да не се постанова да мръзнете в колата, до момента в който стигнете на работа, е добре да сте осведомени с някои трикове за бързо стопляне на купето.
Отоплението на автомобила се реализира по два метода - посредством потреблението на общоприета отоплителна система, обезпечена от автомобилния производител (печка, климатичен контрол) и в допълнение оборудвани системи.
Купувайки кола, водачите не обръщат внимание на управлението за употреба на отоплителната система.
Често през зимата се виждат пукнатини в долната част на предното стъкло. Това се дължи на неправилното потребление на отоплителната система.
За загряването на мотора са нужни към 25-30 минути до постигане на работна температура.
Течността от охладителната система минава през радиатора, заради което двете системи са толкоз тясно свързани между тях.
Когато печката е включена, въздухът минава през радиатора на нагревателя и се затопля. В затоплено положение той влиза в салона. И в случай че моторът не е имал време да се загрее, надлежно охлаждащата течност също е студена, тогава процесът на отопление на купето на автомобила се забавя за избран интервал от време.
Основният източник на топлота е моторът или по-точно охлаждащата течност, подавана към радиатора на печката на автомобила. Вентилаторът насочва въздуха през радиатора, който загрява въздушния поток. Това води до повишение на температурата вътре в автомобила. Но в случай че моторът не е загрял, тогава не очаквайте колата да се затопли бързо.
Как да затоплим бързо купето на автомобила през зимата със общоприета отоплителна система?
Тази процедура не лишава доста време, главното е да знаете какво и по какъв начин да извършите.
Преди да пускане на мотора и стопляне на купето, то би трябвало да бъде добре проветрено, с цел да се изравни равнището на мокрота вътре и отвън колата. Достатъчно е да отворите вратите за 1-2 минути.
Включете режима " рециркулация на въздуха ". Това подсигурява затваряне на вентилационните отвори, което ще ограничи навлизането на леден въздух. Вместо това отоплителната система ще употребява топъл въздух от купето, вкарвайки го непрекъснато в радиатора. По този метод колата ще се стопли доста бързо.
Ако в автомобила има най-малко един човек, прозорците се запотяват по-бързо поради издишвания мокър въздух.
В случая включете отоплителната система на първа или втора степен. След 10 минути може да увеличите мощността на нагряване. Тогава може да зададете оптималната температура на въздуха.
След десетата минута може да потеглите с колата си. До 15-ата минута температурата на въздуха ще е оптимална. Не забравяйте, че е належащо да превключвате режимите, с цел да не допуснете замъгляване на прозорците.
 Чистим неверно снега от колата - ето по какъв начин е вярно Чистим неверно снега от колата - ето по какъв начин е вярно
Почистването на снега от колата несъмнено не е най-приятното занятие за водачите, само че и има избрани тънкости, с които всеки трябв...
При постигане на оптималната температура в купето, изключете режима " рециркулация на въздуха ". Продължете със стоплянето по нормалния метод.
За бързо стопляне на автомобила може да разчитате и на в допълнение съоръжение като радиатор за гориво. Той се включва преди пускане на мотора и разрешава загряване на мотора и купето за броени минути.

Електрическият радиатор загрява работните течности до оптимални температури. Инсталира се във водна риза или картер. Благодарение на него охлаждащата течност се затопля по-бързо и надлежно е належащо по-малко време за стопляне на купето.
Системата за отдалечено пускане на автомобила ви разрешава да стартирате мотора, без да напускате дома си. Можете да запалите колата 5 минути преди да излезете от у дома.
 От 1 ноември стартира акция Зима, защо да внимаваме (ВИДЕО) От 1 ноември стартира акция " Зима ", защо да внимаваме (ВИДЕО)
От 1 ноември стартира акция " Зима ", която ще продължи до края на месеца на територията на цялата страна, оповестяват от Министерство на вътрешните работи. Операцията ще...
Ако моторът е леден, може ли да се включи печката?
Препоръчва се в началото скоростта на вентилатора да бъде заложена на най-малко и да се усилва при нагряване на купето.
Ако скоростта на вентилатора е ниска, тогава въздухът ще минава постепенно през радиатора на печката, надлежно ще се затопли по-бързо. Ето за какво при загряване на купето в началото е належащо да настроите скоростта на вентилатора на 1 или 2, а не на оптималната степен.
За да предотвратите запотяването на стъклото при стопляне на купето, отворете страничното стъкло най-малко с 1 см.
При заледяване на стъклото никога не включвайте отоплението на предното стъкло на цялостна мощ.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР