Затегнати са правилата за пребиваване на немските военни в Ирак.

...
Затегнати са правилата за пребиваване на немските военни в Ирак.
Коментари Харесай

Немските военни в Ирак не могат да излизат от базите си

Затегнати са разпоредбите за престояване на немските военни в Ирак. Те нямат право да напущат частите, където са дислоцирани. Това съобщи на брифинг в Берлин представител на военното ведомство.

" Има смяна в обстановката за военните в Таджи и Багдад, те не могат да се придвижват отвън военната база. Това е оригиналност ", съобщи представителят на немското министерство.

Немската войска взе участие в интервенции против Ислямска страна от територията на Йордания и е разположила към 160 военни край Ирак. Около 60 от тях са дислоцирани на военната база Таджи в северен Багдад, където се образоват военни от иракската войска. Още 100 немски военни са ситуирани в кюрдския район в Северен Ирак.

По-рано Пентаговът удостовери, че в Съединени американски щати са провели интервенция против Солеймани. По заявление на посланика на Иран в Ирак Ираджа Масджиди, вследствие на ударите край Багдад са починали 12 души.

Сред починалите е ген. Солеймани - зам.-командир на милициите на Абу Махди ал Мухандис, който държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео упрекна за нападението на американското посолство в Багдад на 31 декември. Върховният водач на Иран Али Хаменеи даде обещание да отмъсти за гибелта на Солеймани. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР