Застудяването ще се отложи малко. По-сериозно такова ще има през

...
Застудяването ще се отложи малко. По-сериозно такова ще има през
Коментари Харесай

Георги Рачев:Температурите са с 10 градуса над нормата, застудява следващата седмица


Застудяването ще се отсрочи малко. По-сериозно такова ще има през идната седмица - сряда и четвъртък, когато температурите ще се приближат почти до естествените за този сезон.

В момента сме 5-10 градуса над нормата. Намираме се в периферията на топъл въздух, който идва от Африка. Това разяснява в " Тази заран " климатологът проф. Георги Рачев. Топлото време ще се задържи до петък тази седмица. Към момента приносът на леден въздух е блокирано.

В София ще има температури с 1-2 градуса по-ниски от нормалното, само че по-късно още веднъж ще има стопляне. Очакват се и относително слаби превалявания. Рачев посочи, че от месец и половина времето е извънредно изсъхнало.

В Стара Загора също засушаването ще продължи. В Бургас е малко по-хладно, там ще се следи и много по-ниска слоестта облачност. В Русе захлаждането се чака в събота, само че в неделя и понеделник още веднъж ще има повишаване на температурата. В петък може да се чакат малко повече превалявания в Северна България.

Георги Рачев напомни, че до декември месец има три седмици, а температурите постепенно ще се намаляват. Зимата в Европа също е топла, ще бъде относително дъждовна с естествени превалявания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР