Застудяване, валежи, на места от сняг, но и слънце в

...
Застудяване, валежи, на места от сняг, но и слънце в
Коментари Харесай

По-ниски температури през новата седмица

Застудяване, превалявания, тук-там от сняг, само че и слънце в края на интервала предвиждат синоптиците през новата седмица. 

Днес ще бъде най-вече слънчево и съвсем безшумно, след обяд ще се появи слаб североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат сред минус 3 и 2°С, оптималните – сред 11° и 16°, в София – към 11°С.  

Във вторник ще бъде най-вече слънчево с раздрана висока облачност. Ще духа слаб вятър с южна съставния елемент. Минималните температури ще се задържат без основна смяна – сред минус 3° и 2°, а дневните ще се покачат и оптималните ще са сред 15° и 20°С.  

В сряда облачността ще се усили и от запад ще стартират превалявания от дъжд. Температурите в по-голямата част от страната ще са към момента високи, оптималните – сред 12° и 17°С, само че по-късно денем, с насочване напразно от северозапад, ще става студено. До вечерта ще завали и в източните региони.  

В четвъртък ще бъде облачно, в Западна България преваляванията ще спрат, а в Източна ще продължат през целия ден, там има нараснала възможност да са обилни по количество. Вятърът ще е до сдържан от северозапад. Минималните температури ще са сред 0° и 5°, а оптималните – сред 5° и 10°С.  

В петък вятърът ще се ориентира от североизток, ще е най-вече слаб. От запад облачността ще се раздира и ще понижава, а над източните региони ще е към момента най-вече забележителна, тук-там със слаби валежи от дъжд. Температурите ще са с 2-3 градуса по-високи.  

През почивните дни ще е най-вече слънчево и бързо ще се затопли. В събота вятърът ще е слаб от изток, в неделя ще стихне и тук-там в низините сутринта видимостта ще е понижена. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР