Застрашен е световният ред. Президентът на Русия Владимир Путин се

...
Застрашен е световният ред. Президентът на Русия Владимир Путин се
Коментари Харесай

Бивш министър на външните работи: Играта, която играе Путин, е много хазартна

Застрашен е международният ред. Президентът на Русия Владимир Путин се пробва да прекрои интернационалния ред. Това съобщи в ефира на Нова телевизия някогашният външен министър Надежда Нейнски.

Попитана какво дава мощ на Путин да работи по този метод и да прекроява граници, Нейнски отговори, че той употребява като оръжие газовата карта. „ Но да не не помни, че с цел да доставя газ би трябвало и някой да купува “, добави тя.

„ Играта, която играе Путин, е доста хазартна и с доста незнайни. Тя няма да е с добър край за Русия “, счита Нейнски.

„ Путин приказва за Източна Украйна. На процедура това значи стигане до пристанището на Мариупол. Което значи инвазия. Много анализатори разясняват, че крайната цел е да се стигне до Киев и да се смъкна държавното управление “, съобщи още тя.

Попитана докога НАТО може да си разреши да следи протичащото се без да се намеси, Найнски напомни, че НАТО и Съединени американски щати са декларирали, че нямат законното право да се намесят. „ Какви ограничения обаче ще се вземат в бъдеще ще зависи от дейностите на Русия. Вече се вземат стопански ограничения “, добави тя.

„ Смятам, че това, което се към този момент се случи, демонстрира, че всичко е допустимо. Много по-трудно обаче е да се заплаша страна членка на НАТО “, сподели още Нейнски.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР