Застрахователите на кораба на заседналия край Камен бряг товарен кораб

...
Застрахователите на кораба на заседналия край Камен бряг товарен кораб
Коментари Харесай

Застрахователите на "Вера Су" са обещали да платят всички разходи

Застрахователите на кораба на заседналия край Камен бряг товарен транспортен съд " Вера Су " са поели ангажимент да възстановят към този момент направените, както и бъдещите действителни разноски на българската страна, заяви министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Христо Алексиев на видеоконферентно съвещание с представители на ИА " Морска администрация " и членове на локалния щаб.

По време на срещата изпълнителният шеф на ИА " Морска администрация " капитан Венцислав Иванов е оповестил, че поради неприятното време по кораба е работено едвам 3 дни. Той напомни, че са осъществени нужните водолазни огледи, обезпечен е достъп до кораба, източени са над 30 тона гориво и смазочни материали, освободени са към 300 тона от товара, построен е фарватер за безвредното доближаване на механически и плавателни средства до кораба, плавателният съд е укрепен с котви и въжета, с цел да не се унищожи от конфликта със скалите, и целият екипаж е евакуиран.

" Представителите на компанията по избавяне обявиха пред мен, че това е доста комплицирана интервенция, за която те не поемат гаранции в рационални периоди ", изясни министър Алексиев, което демонстрира, че координираните дейности на българските институции са най-правилното решение в този миг.

Оттук нататък следва корабът да бъде разтоварен, да бъде укрепена пробойната в корпуса и плавателният съд да бъде изведен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР