Заснеха торнадо, преминало през Поморие в събота.Мощна буря удари Бургаско

...
Заснеха торнадо, преминало през Поморие в събота.Мощна буря удари Бургаско
Коментари Харесай

Заснеха торнадо в морето край Поморие ВИДЕО

Заснеха торнадо, минало през Поморие в събота.

Мощна стихия удари Бургаско през вчерашния ден.

Засегнати бяха Бургас, „ Слънчев бряг ”, Несебър, а Поморие разгласи отчасти бедствено състояние. На доста места имаше паднали дървета, съборени къщи потърпевши хора.



 
Силна стихия отнесе покриви на жилищни и селскостопански здания в региона на Девин, Свлачище е затворило пътя от Асеновград към Смолян. Щети има и в региона на Гоце Делчев.

Предупреждение за плевел вятър е в действие за цялата страна в неделя – 18 септември.

В множеството области е разгласен жълт код за пориви напразно до 85-90 километра в час. В Северна и Североизточна България предизвестието е от втора степен – оранжев код, за ураганен вятър със скорост над 100 километра в час.

Облачността над страната е променлива.

Слънцето ще се демонстрира сред облаците. Вятърът носи по-студен въздух – оптималните температури в страната ще бъдат сред 18° и 23°. В София – към  17°, 22° в Пловдив и Варна.

И по нашето Черноморие има предизвестие за мощен и плевел вятър. Там облачността също е променлива. Максималните температури ще бъдат сред 20° и 24°. Вълнението на морето е 2-3 бала.

В планините времето не е уместно за туризъм. Там също вятърът е мощен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 12°, а на 2000 метра – към 4°.

Тази нощ силата напразно ще отслабне. Времето в понеделник ще бъде с променлива облачност и хладно. Следобед – отново заоблачаване и увеличаване напразно.

 

Видео: Нова телевизия
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР