Засилва се бежанската вълна към гръцките острови. Ежедневно пристигат лодки

...
Засилва се бежанската вълна към гръцките острови. Ежедневно пристигат лодки
Коментари Харесай

Засилва се бежанската вълна към гръцките острови

Засилва се бежанската вълна към гръцките острови. Ежедневно идват лодки със стотици мигранти.

Над 600 незаконни мигранти са достигнали до гръцките острови в Егейско море единствено за последните пет дни. За един месец броя им надвишава 2 хиляди души. Всеки ден се правят избавителни интервенции от гръцката брегова защита и силите на европейската организация ФРОНТЕКС.

Бежанските лагери са с двойно повече хора от потенциала, осведомят от неправителствени организации. Въпреки мощната полицейска защита всеки ден има конфликти сред самите мигранти, които не желаят да останат в Гърция. На остров Хиос през днешния ден имаше конфликти с локални поданици, а на Лесбос подпалиха медицинския център.

Гръцката съпротива упорства за изключително съвещание на Народното събрание във връзка със усилването на бежанската вълна.

От полицията на островите Миконос и Санторини желаят поддръжка с спомагателни сили по защита на летищата и паспортна инспекция. Властите разкриха мрежа за доставяне на мигрантите с подправени паспорти и персонални карти, измежду които и български документи. Повечето от тях са откраднати от туристи и се продават против 2 хиляди евро за нелегалено пътешестване до европейските страни.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР