Засилени проверки в ресторанти и нощни клубове и през изминалата

...
Засилени проверки в ресторанти и нощни клубове и през изминалата
Коментари Харесай

Спазват ли заведенията в Пловдив забраната да работят след 22 ч

Засилени инспекции в заведения за хранене и нощни клубове и през миналата нощ в Пловдив. Екипи на Регионалната здравна ревизия и полицията ревизираха съблюдават ли се по-строгите противоепидемични ограничения за справяне с пандемията.

Според тях заведенията би трябвало да работят до 22 часа. Задължително е те да действат с до 50% от потенциала си и при условие за зелен документ.

В първата вечер от действието на новите ограничавания бяха тествани редица заведения за хранене, като нарушавания не бяха установени. В един от нощните клубове обявиха, че работят умишлено и след 22 часа, тъй като не са съгласни със заповедта. Според ресторантьори, които прекратиха активност в 22 часа, следващите ограничавания са пагубни за бизнеса.

Днес изцяло умишлено работим в символ на съпричастност към сътрудниците и Асоциацията, работим съвсем на празно заведение, не сме съгласни с новите ограничения, в случай, че целият ни личен състав е на 100% имунизиран непринудено. Това е решението, съпричастни сме към сътрудниците от цялата страна, сподели Радослав Чилингиров- шеф на нощен клуб.

Заведението се откри, че работи след 22 часа, което е в прорез със заповедта на шефа на РЗИ-Пловдив, в тази обстановка ще напишем констативен протокол със съответното нарушаване, което сме установили и ще бъде връчена покана за явяване в РЗИ-Пловдив и сформиране на акт, сподели Велислава Василева- контрольор в РЗИ- Пловдив.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР