Засилени мерки за сигурност влязоха в сила във Вашингтон във

...
Засилени мерки за сигурност влязоха в сила във Вашингтон във
Коментари Харесай

Засилени мерки за сигурност влязоха в сила във Вашингтон

Засилени ограничения за сигурност влязоха в действие във Вашингтон по отношение на данни на Федералното бюро за следствие (ФБР) на Съединени американски щати за планувани въоръжени митинги в столицата и по цялата територия на страната в дните преди церемонията по встъпване в служба на новия президент Джо Байдън (20 януари). В бюлетин на ФБР за вътрешно прилагане се споделя, че въоръжени митинги са планувани във всички 50 щатски столици от 16 януари до 20 януари, и във Вашингтон от 17 януари до 20 януари ". Засега такива митинги няма, само че блокирането на Вашингтон е реалност.

Между 15 и 25 000 бойци от Националната армия са ситуирани в столицата на Съединени американски щати - към 10 пъти повече от наличните войски на страната в Афганистан. За момента задачата на военните се лимитира до логистична поддръжка на локалната полиция и те ще бъдат оторизирани " единствено в краен случай " да правят арести, в случай че обстановката излезе отвън надзор. Десетки улици в центъра на града са затворени за придвижване. На места булевардите са заградени. Конгресът е ограден с бодлива тел. По автобусните спирки са сложени фотосите на търсени американци-екстремисти. Полиция ревизира документите даже на излизащите от града.

Всеки ден се оповестяват за “подозрителни обстановки ”. Тази заран полицията задържа мъж, който се опитал да влезе в охраняемата зона в центъра на Вашингтон, предаде CNN като добави, че арестувания е имал оръжие и е бил от различен щат.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР