Засилени мерки за сигурност и затворени улици в столицата заради

...
Засилени мерки за сигурност и затворени улици в столицата заради
Коментари Харесай

За 3-ти март: Засилен контрол по пътищата на страната и затворени улици в София

Засилени ограничения за сигурност и затворени улици в столицата поради честванията на 3 март и визитата на съветския министър председател Дмитрий Медведев в понеделник. От силовото ведомство обявиха, че целият запас на столичната полиция е зает с защитата на двете събития. Засилен ще бъде и контролът по пътищата на страната по време на почивните дни.

От Пътна полиция чакат огромни тапи през почивните дни на тунел " Витиня " по Автомагистрала " Хемус ". Заради поправки придвижването ще се извърша в двете посоки в едната тръба. Движението там ще се подкрепя от патрули на полицията. Ще се следи за шофиране в спешната лента. От Пътна полиция припомнят, че при първо нарушаване санкцията е 1000 лева и три месеца без брошура.
На 3 март придвижването в центъра на столицата ще бъде затруднено.


Церемонията по издигането на националното знаме ще стартира в 11 часа пред паметника на незнайния войник. Ще бъдат построени 6 пропусквателни пункта. Входът за жители ще бъде от югозападната страна на храм-паметника " Александър Невски ". От 14 часа ще бъде затворен площад Народно заседание поради тържествената заря инспекция, която ще се организира вечерта. Строги ограничения за сигурност ще има и на 4 март, когато у нас би трябвало да дойде съветския министър председател Дмитрий Медведев. От полицията обявиха, че придвижването ще се затваря по друго време на разнообразни места. Основният периметър ще обхване - булевардите " Дондуков ", " Мария Луиза ", " Цар Освободител " и " Васил Левски ".
Борислав Муеров, шеф на отдел „ Охранителна полиция “ Столична дирекция на вътрешните работи: " Неговият авангард е тук. Провели сме предварителни срещи. Стиковали сме нещата.Ще гледаме по този начин директно преди идването на избраните обекти да затваряме придвижването за да не затрудняваме придвижването на жителите. " Любомир Костадинов, " Пътна полиция " - Столична дирекция на вътрешните работи: " Молбата ни към хората, които ще се движат тези дни е да употребяват метрото и градския превоз. Да не карат персоналните си коли в централната градска част. "
Засилен надзор на пътя ще има и на 5 март, когато се чака засилен трафик към София.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР