Засилен граничен контрол за мигранти, прибирането на гастербайтерите към Западна

...
Засилен граничен контрол за мигранти, прибирането на гастербайтерите към Западна
Коментари Харесай

Проверки за мигранти допълнително затрудняват трафика към Румъния

Засилен граничен надзор за мигранти, прибирането на гастербайтерите към Западна Европа и заобикалянето на Сърбия от албанци са причина за засиления трафик по границата с Румъния и образуването на километрични колони. Това оповестиха от Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията (МТИТС) в отговор на въпрос на Mediapool.

Транспортният министър Георги Тодоров ще се обърне за подпомагане към еврокомисаря по превоза Адина Вълян за по-бързото култивиране на трафика, допълниха от там.

От Камарата на автомобилните превозвачи в България се оплакаха, че водачите на камиони изчакват по 30 часа, с цел да преминат през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Видин – Калафат ".

Близо два пъти се е нараснал трафикът през Дунав мост ІІ от стартирането му в употреба през 2015 година до момента, демонстрират данните от взаимното българо-румънско сдружение " Дунав мост Видин - Калафат ", което експлоатира оборудването. Дневно се обработват по 800 - 900 тира, а за седмица в този момент минават приблизително по, което е с 8000 повече по отношение на година по-рано. За съпоставяне през август 2015 година на седмица са минавали по 15 000 автомобила.

Превозвачите: Движението се отбива още при Монтана
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР