Защо яйцата са полезни? Ще разберете това в днешната статия.

...
Защо яйцата са полезни? Ще разберете това в днешната статия.
Коментари Харесай

Ползи от яйцата за здравето

Защо яйцата са потребни? Ще разберете това в днешната публикация.

Мит, който продължава да съществува, е че жълтъците са нездравословни.

Истината е, че яйцата са освен източник на протеини, само че съдържат и омега-3 мастни киселини, значими за сърцето. Но те съдържат и редица други доста значими хранителни субстанции.

Жълтъкът на едно огромно яйце съдържа към 186 мг холестерол. Поради тази причина доста хора считат, че е належащо да се заобикаля потреблението на жълтъци и да се ядат единствено белтъци.

Истинската опасност за сърцето са наситените мазнини. Те имат неподходящ резултат върху равнищата на холестерола в кръвта.

Холестеролът от яйцата е потребен за организма.

Той създава тестостерон в тялото ни, с помощта на който имаме повече сила и мускулна маса.

Проучване, извършено в университета в Кънектикът, демонстрира, че жълтъкът понижава равнището на неприятния холестерол (LDL). Според Американската сърдечна асоциация би трябвало да се употребяват 300 mg холестерол на ден (едно яйце съдържа 185 mg).

Но това се предлага изключително за хора, които имат обикновено равнище на холестерол в кръвта. Не забравяйте, че е належащо да се консултирате с доктор.

Важно е по какъв начин приготвяте яйцата. Ако ги пържите в огромно количество лой и добавяте бекон, това не е методът и вредите на здравето си.

Но, в случай че ги приготвите по здравословен метод (варене), всичко е наред.

Защо са потребни яйцата?

Те ви държат сити за по-дълго

След консумация на яйца бързо ще се почувствате сити. Това се дължи на обстоятелството, че яйцата съдържат огромно количество протеини и хранителни субстанции. Идеално е да ги хапвате за закуска.

Полезни са при дефицит на желязо

Главоболието и умората са признаци на дефицит на желязо. Жълтъкът е негов богат източник и има удобен резултат върху имунната система и метаболизма. Освен това свързва кислорода в кръвта.

Те съдържат витамини

Проучванията демонстрират, че когато не консумираме яйца, можем да страдаме от недостиг на витамини А, Е и В12. Тези, които ги употребяват постоянно, получават 10-20% фолиева киселина, 20-30% витамини А, Е и В12.

Те не покачват кръвното налягане

Много проучвания настояват, че няма връзка сред потреблението на яйца и покачвания риск от сърдечни болести. Именно наситените мазнини (в пържените храни) предизвикват проблеми с кръвообращението.

Помагат да отслабнете

Благодарение на високото наличие на протеини, яйцата засищат бързо. Те също по този начин форсират растежа на мускулната маса и оказват помощ за изгарянето на калории.

Те поддържат мозъчната функционалност

Холинът е хранително вещество, което има удобен резултат върху развиването на мозъка при фетуси, деца и даже възрастни хора! Яденето на яйца също ще ви обезпечи добра памет. Едно яйце съдържа 28% холин.

Предпазват очите

Рискът от развиване на катаракта е доста понижен с помощта на потреблението на яйца. Добавете и спанак, и броколи, които съдържат лутеин и зеаксантин. Влияят позитивно на зрението ни през нощта, защищават очите от слънчевата светлина и понижават риска от развиване на катаракта с до 50%.

Източник са на най-висококачествени протеини

Протеините са главните градивни детайли на нашето тяло. Други значими източници на протеини са млечните артикули, месото и бобовите растения.

Предпазва костите ни

Яйцата са богати на витамин D, който е съществена съставна част за здравето на костите. Витамин D подкрепя усвояването на калций. Проучванията демонстрират, че яйцата би трябвало да се ядат постоянно, с цел да се предотврати остеопороза.

Подобряват качеството на косата и ноктите

Вижте още: Домашен сироп за кашлица

Аминокиселините, сярата и доста други минерали и витамини имат позитивен резултат върху качеството на косата и ноктите. Освен това форсират растежа им.

Изводът е, че яйцата са вкусни и здравословни. Определено е добре да ги включите в ежедневната си диета. Но не забравяйте да се консултирате с доктор за това авансово.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР