Защо се стигна до физически конфликт с охраната на опашка

...
Защо се стигна до физически конфликт с охраната на опашка
Коментари Харесай

Проговори лекарка, участвала в боя за ваксини пред РЗИ - Соф...

Защо се стигна до физически спор с защитата на опашка за ваксини пред столичната здравна ревизия? Участници са персонални лекари, изнервени от чакането за ваксини.

„ Чакахме в продължение на два часа и половина минимум, откакто сутринта бяха върнати всички персонални лекари, с цел да се дадат ваксини на центрове и лечебни заведения “, изясни една от лекарките, взели участие в спора доктор Зоя Ставрева пред БТВ.

От 13 ч. до 16ч. беше несъмнено за персоналните лекари да чакат за втори игли за ваксини, добави тя.

„ Към 15 ч. пристигна кола на Военна болница с двама чиновници и потегли с чантите да взема ваксини. Този път аз застанах пред вратата и споделих, че няма да ги позволи да вземат ваксини. Не аз се бих, а служителката от защитата стартира да ме блъска и да ме атакува и да споделя, че тя показва кой ще влезе. Пострадах, имам драскотини. Взела съм си документ от правосъдна медицина “, описа лекарката.

След 17 ч. тя съумява да вземе два флакона от имунизацията на „ Пфайзер “ за втора игла на цената на доста дълготрайно очакване. Д-р Ваня Божилова става очевидец на грозната сцена.

„ Търпението ни преля поради неналичието на организация от Столичната здравна ревизия. През всичките тези месеци, през които се дават ваксини, без значение на кого, имаме доста въпроси.

По кой метод излезе Районната здравна ревизия със мнение по този спор, че общопрактикуващи лекари са били защитата на Районната здравна ревизия, откакто никой от тях не слезе да се запознае със обстановката? Няма по какъв начин общопрактикуващите лекари да създадат организация на Столичната здравна ревизия, която е държавен орган “, съобщи доктор Божилова.

Тя изясни, че откогато от февруари им се отпускат ваксини, те се редят на опаши с часове на ред. „ Качваме се на петия етаж в мрачен, задушен и прашен кулоар, където пишем на мръсни кашони “, уточни още доктор Божилова и добави, че има се отпускат по един-два флакона.
„ По кой метод се отпуска огромно количество на по този начин наречените имунизационни центрове? “, попита тя.

Според столичната здравна ревизия до конфликта се стига поради липса на организация при персоналните лекари. От РЗИ допълват, че имат пълномощия единствено да оповестяват на персоналните лекари по кое време има ваксини, както и да кажат по кое време ще имат подготвеност да ги раздадат.
От инспекцията споделят още, че неведнъж са правени опити да се сътвори организация.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР