Защо събития във Втората световна война доказват недвусмислено ролята на

...
Защо събития във Втората световна война доказват недвусмислено ролята на
Коментари Харесай

Кога храната дава здраве и живот според гените ни

Защо събития във Втората международна война потвърждават недвусмислено ролята на храната за генетичното ни и физиологично развиване? Защо в Съединени американски щати има затлъстяване? Как въздейства сезонното хранене?

Защо да вземем за пример е добре да ядем баница, боза и кисело мляко? Защото да вземем за пример и нашите предшественици са се хранили по този начин и ние имаме тази еволюционно обусловена метаболитна система се оправя с този вид храни, които са присъщи за нашата географска широчина.

" Все повече приказваме за диети и съвременни режими на хранене. Често проектираме концепциите и желанията си и върху нашите деца. Но храната не е единствено източник на нужните за тялото градивни единици и сила, а и доста мощен модулатор на нашата генетика. Ето за какво, когато се храним нездравословно, ние повлияваме нашата генетика, а оттова и цялостната ни физиология. И тази надгенетична (епигенетична) информация се предава и в нашите генерации " - това споделя доцент доктор Милена Георгиева от Института по молекулярна биология към Българска академия на науките.

Тя взе участие в новия епизод на подкаста " Trendy ", отдаден на храната и по какъв начин тя въздейства на здравето и живота ни. Поводът е събитието .

" Радвам се, че има такава вълна на осъзнатост, изключително при младежите за това по какъв начин да се хранят, с цел да бъдат по-здрави, да запазят своите репродуктивни качества и да предадат качествена генетика на своите деца " - споделя доцент Георгиева.

Чуйте аудиото!



Много мощни научни доказателства има че храненето оформя външно и вътрешно физиологията на индивида. Страните, които имат висок % на затлъстяване се характеризират с висок % хронични незаразни болести - сърдечно-съдови, нервнодегенеративни, автоимунни болести.

" Всичко това е обвързвано с метода на живот и диетата, която консумираме всекидневно " - добавя Милена Георгиева.

Кога храната е лекарство?

Защо в Япония и Италия има най-вече дълголетници?

Защо племе в Южна Америка трансформира изцяло типа си в резултат на смяна в храненето?

Събитието в Музейко е на 25 ноември 2022 от 19:30

 Снимки: iStock by Getty Images/Колаж: Петя Александрова, Dir.bg



Последвайте ни в: - - -
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР