Защо партиите представени в парламента решиха, че гласоподавателите нямат право

...
Защо партиите представени в парламента решиха, че гласоподавателите нямат право
Коментари Харесай

ВМРО пита: Защо няма да има преференциален вот?

Защо партиите показани в Народното събрание взеха решение, че гласоподавателите нямат право на персонален избор, предлагайки промени, които в своята същина пренебрегват силата на преференциалния избор, питат в своя позиция депутатите от Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване във връзка подкрепеното решение от съвсем всички парламентарно показани партии, да отпадне мажоритарният избор при гласуването.

"За нас това е лишаване правото на персонален избор на хората. Със своето решение Комисията по правни въпроси в Народното събрание слага позиционирането на депутатите, направено от хората с преференциите, на практика невероятно. Това е цялостен парадокс! Образно казано. Ако един претендент може да изпревари различен, то няма значение дали 2 или 3 хиляди индивида от обитаемото място са го избрали с преференции пред останалите от листата. Значение ще имат други критерии, които обезсмислят техния глас ".Това написа късно нощес заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ и на ПГ на „ Обединени патриоти “ Искрен Веселинов в своя профил във Facebook.

Ето и цялостния текст на известието:

Буквално преди минути от новините разбрах, че Правната комисия в Народно събрание е приела предлагането на Движение за права и свободи, с което на процедура се анулира преференциалното гласоподаване. За да пренаредиш листата би трябвало да спечелиш гласове, колкото тежи един мандат - т.е. за евродепутат, да вземем за пример, това са 150 000 гласа. Така се ликвидира и последната опция за мажоритарен избор. Представете си в град като Разград, където даже Българска социалистическа партия взема едвам 9000 гласа, някой би трябвало да получи 11000, с цел да пренареди листата. И не ми е чудно, че НФСБ, с които от дълго време имаме спор по въпроса, или Воля, които са фирмено-фамилна конструкция, не желаят да им бърка някой играта, са подкрепили това - чудя се на ГЕРБ! Нали те желаеха чист мажоритарен избор?!

Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация твърдо ще защитим в пленарната зала преференциалния избор! В политиката би трябвало да влизат персони, а не послушковци - единствено по този начин ще вдигнем доверието към институциите!



"В България няма изцяло мажоритарна изборна система. И това е реалност, заради доста съществени натрупвания, свързани с операциите на вота през годините, за които ние от Вътрешна македонска революционна организация сме алармирали и съответните органи. Беше признат един сносно сработил с времето вид, при който изборът е симетричен и в това време гласоподавателят има право на собствен любимец от партийната листа.

Вчера, обаче, станахме очевидци на следващото посягане над правото на хората да избират персони. Почти всички партии се сплотиха към това преференциите да отпаднат. Тъжно, само че факт! България се връща във времената, дори от преди зората на демокрацията, когато един човек/листа се избираха с 99.99%.

Какво да кажем повече?

Ние от Вътрешна македонска революционна организация показахме, че присъединяване ни във властта е единствено и само поради хората. И в този момент още веднъж ще отстояваме до край и тяхното право да имат собствен определени персони в институциите, без значение от решенията, които през днешния ден ще бъдат взети в Народното събрание.

Ние от Вътрешна македонска революционна организация сме срещу купения и корпоративния избор. Ние от Вътрешна македонска революционна организация сме срещу купените цигански гласове.

Ние от Вътрешна македонска революционна организация сме за осведомения и свободен избор на българските жители! За образования избор, който предпоставя и персоналното мнение за представителността, отвън листата на партията. Това би трябвало да е водещо при гласуването.

Ето за какво ние от Вътрешна македонска революционна организация питаме: Кой и за какво се изплаши от осведомения и рационален избор на българите? ", декларират от Вътрешна македонска революционна организация.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР