Защо осем населени места в общините Враца, Мездра и Роман

...
Защо осем населени места в общините Враца, Мездра и Роман
Коментари Харесай

Енергийното министерство ще проверява защо осем селища все още са без ток

Защо осем обитаеми места в общините Враца, Мездра и Роман остават без електрозахранване ще ревизират специалисти на енергийното министерство, оповестиха от ведомството в понеделник, цитирайки заповед на министър Теменужка Петкова.

Специалистите ще извършат изключителни инспекции на оборудванията, благосъстоятелност на " ЧЕЗ систематизиране България " на оставащите към момента селища без ток поради зимната конюнктура в последните дни. Екипи на ЧЕЗ не престават работа за цялостно премахване на повредите. Поели са ангажимент да възстановят електрозахранването в регионите до 24 часа. Помагат им екипи на държавния " Електроенергиен систематичен оператор " (ЕСО). Вече са възобновени три счупени стълба и скъсани проводници на 32 места, сменени са 41 изолатора и 23 конзоли.

От Министерството на енергетиката допълват, че сутринта на територията на другите две електроразпределителни сдружение няма обитаеми места без ток, а мрежата високо напрежение на ЕСО работи обикновено

Малко по-късно обаче без електрозахранване са останали населено място в Габровско, където до скоро имаше скъсани от тежкия сняг електропроводи и дни наред екипи на електроразпределителното сдружение се опитваха да ги отстранят

Отново е прекратено зареждането към четирите села в кметство " Зелено дърво " е прекратено. Без ток е и курортният комплекс " Узана ", съобщи БНР.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР