Защо някои среди от разузнавателната общност приемат източника на пандемията

...
Защо някои среди от разузнавателната общност приемат източника на пандемията
Коментари Харесай

Въпросите около произхода на COVID-19 остават без отговор

Защо някои среди от разследващата общественост одобряват източника на пандемията като резултат от лабораторно приключване?

Все още не е ясно дали вирусът SARS-CoV-2, който предизвиква COVID-19, е основан в лаборатория или се е появил в природата; към момента няма безапелационни доказателства за нито една от двете благоприятни условия. За да се откри истината, неотдавна призовахме без значение и транспарантно да се проверява вероятната роля, която американските биотехнологии са изиграли при появяването на вируса.

Американците се осведомят за опцията китайски лаборатории да са забъркани в появяването на пандемията, само че не се осведомят за ролята, която американски организации може да са взели участие. Когато президентът Байдън разпореди на разследващата общественост (РО) на Съединени американски щати да откри произхода на SARS-CoV-2, отговорът бе, че е вероятен и „ лабораторен случай “, и „ натурален генезис “. РО посочи, че Китай би трябвало да сътрудничи повече за определяне на истината, само че не обясни или може би премълча ролята на американски учени за произхода на вируса. По-важното е, че РО не показа детайлности за своето следствие, които да бъдат доказани от самостоятелна научна инспекция. Не знаем и дали следствието на РО е било изчерпателно или незадълбочено.

Макар произходът на COVID-19 да остава незнаен, не знаем дали може да е бил подкрепят от водещата американска биотехнология? Знаем обаче, че активността на е здравн и институт и (NlH - National Institutes of Health) , които финансира т евентуално рискови и незадоволително контролирани лабораторни операции на вируси, сходни на SARS, не с а транспарантни . Меко казано. НЗИ извършва своята задача – да не осведоми обществеността и учените по отношение на основаните в Съединени американски щати и финансирани от Съединени американски щати проучвания.

Вирусът SARS-CoV-2 се предава елементарно, тъй като има необикновена поредност в генетичн ия си код, която го прави по-заразен от други сродни вируси (включително истинския SARS от епидемията през 2003 г.). Ключът е съществуването на така наречен FCS (Furin Cleavage Site - точка на разединение на протеазния ензим фурин), благодаряние на която вирус ът придобива дарба да навлиза във и да заразява човешки кафези.

Още в първите дни на пандемията учените се чудеха по какъв начин FCS е попаднал в генома на SARS-CoV-2, защото това е единственият от групата вируси, сходни на SARS, който има FCS. Други по-далечни роднини, като вирусът причиняващ Близкоизточния респираторен синдром, имат FCS, само че тези вируси са много надалеч от SARS-CoV-2 във връзка с еволюцията.

Дали FCS е бил вметнат във вируса посредством лабораторна операция или се е развил естествено? За някои това може да наподобява чудноват въпрос. Защото не е ли прекомерно рисково, с цел да се прави? Отговорът е да, несъмнено може да е рисково, изключително без подобаващи защитни ограничения. И въпреки всичко, става известно , че вмъква нето на FCS е б ило цел на проучвателен я екип от Съединени американски щати и Китай, употребяващ биотехнология, създадена от американски учени.

В Project DEFUSE – предложение за проучване от Университета на Северна Каролина, американската неправителствена организация EcoHealth Alliance и Института по вирусология в Ухан до държавното управление на Съединени американски щати, екипът написа: „ Ще проучваме всички генни последователности на SARSr-CoV S за уместно непокътнати места на протеолитично разединение в S2 и за съществуването на евентуални места за разединение на фурин... Когато зародят ясни несъответствия, ние ще въведем подобаващи, характерни за индивида места на разединение и ще оценим капацитета за напредък във Vero кафези (скрининг за отрови на ешерихия коли) и HAE култури (епителни култури в дихателните пътища, които дейно имитират човешката бронхиална среда). “ По-голямата част от тази работа трябвало да се извърши в лабораторията в Ухан, която е с ниско равнище на надзор на биобезопасността.

Казано на елементарен език , откривателите търсят FCS във вируси и когато те не се намир ат естествено, ги вмък в ат. По-специално, екипът на Университета на Северна Каролина, EcoHealth Alliance и Института по вирусология в Ухан също загатва: „ >180 варианта SARSr-Cov на прилепи от предходната ни работа и към момента непроверени за капацитет за разпространяване “. Т а зи предходна работа не е обществено оповестен а .

Защо учените оферират толкоз рискова работа? Един от ръководителите на това проучване от Университета на Северна Каролина написа в публицистична публикация през 2018 година, че „ проучването на зоонозни и човешки CoV [коронавируси] отвън техния натурален гостоприемник постоянно изисква генетична операция и GOF, с цел да бъде потребно “. GOF (gain-of-function) значи „ у сил ване на функционалността “ проучване, при което коронавирусът се манипулира в лаборатория и по-късно се тества за способността му да заразява клетките и да се възпроизвежда в тъкан. Използва се при създаването на медикаменти и ваксини.

Project DEFUSE е отритнат. Но дали работата въпреки всичко продължава? Нямаме точни данни. Но общоприета процедура е осъществяване на предварителна работа или даже на цялостен план, без значение дали поисканата дотация е дадена или не. И в действителност, Project DEFUSE е част от доста по-голяма и към момента скрита от NIH изследователска стратегия. Когато от NIH бе поискано да разгласява своя Стратегически проект за 2020 година за проучване на COVID-19, показаха 290 изцяло празни страници.

Факт е, че Националните здравни институти (NlH ) не каз в а т на американския народ и на научната общественост какво зна ят за произхода на SARS-CoV-2. В конферентен диалог на 1 февруари 2020г. управленията на NIH чуха паниката на водещи вирусолози, които изясняват за какво FCS при SARS-CoV-2 демонстрира опция за лабораторна операция на вируса. Въпреки това, единствено няколко дни по-късно, NIH подтикнаха екип от учени да изготвят документ, който афишира естествения генезис на вируса. По-нататък NIH отхвърлиха публикуването на сериозна документи, до момента в който най-после бяха принудени да създадат разкрития – след правосъдното дело по Закона за независимост на информацията, само че предоставиха единствено мощно редактирани материали.

Администрацията на Байдън и научната общественост би трябвало да дадат ясна информация. NIH, DOD и други американски организации финансирали ли са разработка, която може да е съдействала за появяването на SARS-CoV-2? Кога организациите на американското държавно управление за първи път научиха за вируса? Какви доказателства може да има в Съединените щати под формата на лабораторни бележки, електронни връзки, бази данни с вируси и друга информация, която може да хвърли светлина по този въпрос? Защо някои данни на РО настояват лабораторно приключване като източник на пандемията?

Стига заблуждаване и отсрочване! Да се отворят книгите и открият обстоятелствата, съдържащи се в архивите на американските организации, с цел да забележим каква светлина могат да хвърлят върху произхода на това трагично световно злополучие.

За създателите : Джефри Д. Сакс е академични професор в Колумбийския университет. Нийл Л. Харисън е професор в Колумбийския университет.

Превод: доктор Радко Ханджиев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР