Защо напълно ваксинирани хора все пак се заразяват с коронавируса,

...
Защо напълно ваксинирани хора все пак се заразяват с коронавируса,
Коментари Харесай

Ваксините срещу Ковид-19 не помагат? Фактите казват друго.


Защо изцяло имунизирани хора въпреки всичко се заразяват с ковид, а в обособени случаи даже умират от Ковид-19? И основателни ли са изказванията за неуспех на имунизациите? Ето какво демонстрира инспекцията на обстоятелствата.

" Ваксините не работят! " - този военен зов в последно време кънти с цялостна мощ най-много в обществените мрежи. Лъжливото изказване за някакъв " неуспех на имунизациите " се опира основно на.
Редакцията предлага
Какво споделят обстоятелствата

Германският профилиран институт „ Роберт Кох “ още години преди пандемията е показал вероятните разновидности, при които една ваксина не работи. Те са два: имунизацията или въобще не работи заради органични или възрастови особености на имунизирания, или пък нейното деяние понижава с течение на времето.

Специалистите въобще не оспорват, че с течение на времето имунизацията губи мощ. „ Колкото по-възрастни са хората, толкоз по-бързо изчезва имунната отбрана “, изяснява Райнхолд Фьорстер от Института по имунология в Хановер.

Институтът „ Роберт Кох “ също отбелязва в последната си актуализация, че успеваемостта на поставените ваксини спада., също още преди година сподели, че прави оценка минималната имунна отбрана на два и половина до три месеца. И предизвести, че в случай че вирусът продължи да се популяризира, имунизацията вероятно ще би трябвало да се освежава през година и половина. А преди няколко месеца Шахин добави, че третата доза от неговата ваксина има огромно значение за положителния имунитет.

На този декор напълно закономерно се разгоря. Последните вести от Израел също демонстрират, че бустер-ваксинацията забавя разпространението на вируса и покачва имунната отбрана при най-застрашените възрастови групи.

Много хора объркват функционалностите на имунната отбрана, така че дано ги подредим: имунизацията пази обособения субект от заразяване и от тежък процес на заболяването, само че тя защищава и хората към него от заразяване. Тоест, имунизираният човек е по-малко заплашен от болест, а даже да се болести, заболяването протича по-леко. И второ, тъй като при имунизирания човек заплахата от болест е по-малка, той разнася и по-малко рискове измежду близките.

Оттук следва, че при по-младите хора бустерната ваксина служи най-много за предотвратяване на близките, а при по-възрастните и болните тя е изключително значима против болест - най-много с Делта разновидността на вируса.

Къде е неуспехът

Независимо от всичко изброено дотук, неоснователни са обобщенията на едро, съгласно които спадащото влияние на първите дози от имунизацията означавало, че имунизациите са се провалили.

Тъкмо противоположното. Опитът на страни с висок % имунизирани, като скандинавските страни, Испания, Португалия или Испания, демонстрира, че там има доста по-малко случаи на заразяване и на тежко протичане на болестта, в сравнение с в страни, където имунизираните са малко - като България и Русия да вземем за пример.

В този смисъл, в случай че има някакво съображение да приказваме за " неуспех на имунизациите ", то този неуспех е по линия не на ефикасността на самите ваксини, а на.

*****

Вижте и това видео от архива ни:
Защо българите не желаят да се имунизират?
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР