Защо граничните полицаи в Северна Македония задържаха българин, който се

...
Защо граничните полицаи в Северна Македония задържаха българин, който се
Коментари Харесай

Българин не беше допуснат в Северна Македония, държан е 6 часа на границата

Защо граничните служители на реда в Северна Македония задържаха българин, който се е опитвал да влезе в страната?

В момента той е на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюешево “, осведоми

„ В продължение на шест часа, до към 02:30 ч., бях държан на граничния пункт и недопуснат да вляза в Северна Македония. Взеха ми персоналната карта. Дадоха ми документ, съгласно който аз съм опасност за националната сигурност на Северна Македония и не ми разрешиха да вляза “, описа ръководителят на фондация „ Македония “ Виктор Стоянов.

Той изясни, че нощес е пътувал за Скопие, защото през днешния ден фондация „ Македония “ има събитие на гроба на Гоце Делчев – навършват се 119 години от гибелта му.

Според Стоянов това е тежка форма на провокация от страна на Северна Македония към България. Той добави, че ще търси правата си в Европейския съд за правата на индивида и е подал сигнал до външното ни министерство.

„ От тях с протокол бяха арестувани брошури за Гоце Делчев, на които е неговият лик с цитата „ Що да вършим, когато си сме българи? “. Явно това е опасността за националната сигурност на Северна Македония. С това държание Северна Македония си затваря вратата за Европейски Съюз и ясно демонстрира, че не е демократична и правова страна “, съобщи още ръководителят на фондация „ Македония “.

В края на март предходната година Виктор Стоянов също е бил арестуван на границата, когато е прекарвал книги с текстове на Братя Миладинови.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР