Защо денят започва така? Депутатите се събират на извънредно заседание в

...
Защо денят започва така?
Депутатите се събират на извънредно заседание в
Коментари Харесай

Ако Гражданска отговорност стане 600 лв, ще се откажете ли от кола?

Защо денят стартира по този начин?

Депутатите се събират на изключително съвещание в последната седмица от живота на 48-ото Народно заседание. В дневния ред са планувани 8 точки. Народните представители би трябвало да изслушат годишните отчети на организация " Разузнаване ", работа " Военно разузнаване ", ДАНС и Комисията по сигурността на информацията. Съдържанието на отчетите е с гриф " Секретно " или " Поверително ".

Франция е изправена през днешния ден пред следващия ден на транспортен безпорядък заради нова общонационална стачка против плануваната пенсионна промяна в страната, предава Асошиейтед прес. Френските железници предложиха на жителите на страната да си останат по домовете, защото огромна част от районните влакове няма да се движат. Тежко наранено е придвижването в Париж и района, проблеми има и по вътрешните високоскоростни линии. Правителството към този момент не счита да отстъпва от проектите си да увеличи пенсионната възраст от 62 на 64 години, а синдикатите възнамеряват нови митинги.

Григор Димитров е отказал присъединяване на шампионата от категория АТП 250 в Монпелие. Надпреварата ще се организира от 6 до 12 февруари, като трябваше да е първата интензивност за родната звезда след Australian Open. Димитров обаче е решил, че няма потребност от присъединяване в конкуренцията във френския град и е отказал авансово доказаното присъединяване, оповестиха уредниците. До този миг Гришо има единствено едно присъединяване в Монпелие. То бе през 2020-а и родният тенисист загуби от представителя на домакините Грегоар Барер - №91 в света по това време. Така първият мач на Григор Димитров от загубата му от Новак Джокович в Австралия ще е след общо три седмици пауза, на започващия на 13 февруари шампионат в Ротердам.

Подробно за тематиките от началото на деня чуйте в този Podcast:



Последвайте ни в:  -  - 

Какво ни впечатли доскоро?

Нови църковни такси за венчавки, кръщенета и погребения ще вкара Неврокопската епархия - това е регионът на Югозападна България. От Светия Синод обявиха, че се дава правото на всяка епархия сама да дефинира таксите. От началото на годината двойно са поскъпнали документите за венчални и кръщелни свидетелства, както и други административни документи. След двойното повишаване на свещите през предходната година, от началото на тази към този момент има и нови цени на административните услуги. Какви са новите цени чуйте в утринния новинарски Podcast. 

А какво ще кажете за това?

Възможно е фрапантно повишаване на застраховката " Гражданска отговорност " поради оферти за промени в Кодекса за обезпечаване, предизвестяват от застрахователния отрасъл. От сектора показаха терзания, защото гражданската може да скочи до 600 лв. за водачите и до 10 000 лв. за превозвачите, а това ще докара до растеж на цените на стоките и услугите. Поправките в Кодекса за застраховането би трябвало да решат казуса с заплащанията по " Зелена карта ". Ако те не бъдат признати, има огромна възможност България да остане отвън еврозоната и Шенген, написа " ".

Ето за какво ви питаме:



Гласувайте и коментирайте по тематиката в страницата на подкаста. Най-интересните ваши отзиви ще цитираме в обедния новинарски Podcast тъкмо в 12 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете персонално да споделите мнение по тематиката, да изпратите вест или да предложите концепция, пишете ни на e-mail [email protected], като оставите име и телефон за противоположна връзка. Ние четем всички мнения.

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР