Защо бедните остават винаги бедни и по какво си приличат,

...
Защо бедните остават винаги бедни и по какво си приличат,
Коментари Харесай

Бедните остават бедни, защото целият им живот минава в очакване | Джак МА

Защо бедните остават постоянно небогати и по какво си наподобяват, съгласно китайския милиардер Джак Ма, създател на компанията за електронна търговия Alibaba

Най-трудно е да удовлетвориш бедните. Дайте им нещо гратис – ще го сметнат за измама. Кажете им, че това е неголяма инвестиция, ще отвърнат, че по този начин няма да завоюват задоволително. Посъветвайте ги да влагат повече, ще кажат, че нямат пари. Кажете им да опитат нещо ново, ще отвърнат, че нямат опит. Кажете им, че това е обичаен бизнес, ще кажат, че това е тежко. Споделете им, че това е нов бизнес модел, ще отвърнат, че е финансова пирамида. Кажете им да открият магазин, ще ви кажат, че нямат независимост. Посъветвайте ги да стартират нов бизнес, ще ви отговорят, че няма доказателства, че този бизнес ще потръгне.

Всички небогати имат общи черти – обичат да питат Гугъл, да слушат приятелите си - безнадеждни като тях самите, прекарват в размишления и приказки повече време, в сравнение с професорите в университета и вършат по-малко, в сравнение с слепите.

Просто ги попитайте, какво умеят да вършат?

Те няма да ви отговорят. Моят съвет е – за какво просто не действате по-бързо, вместо да изпадате в безкрайни разсъждения, за какво не вършиме това, за което мислите? Бедните хора нямат триумф поради едно само нещо – целият им живот минава в очакване.

Източник: comments.az
Снимки: businessinsider.com, alibaba.cctv-america.com


 

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР