Защо 18-годишният ученик Адриан Антонов, който със 102 км/ч помете

...
Защо 18-годишният ученик Адриан Антонов, който със 102 км/ч помете
Коментари Харесай

Това ли е причината за катастрофата на бул. Сливница?

Защо 18-годишният възпитаник Адриан Антонов, който със 102 км/ч опустоши на пешеходна пътека влюбените Ани и Явор, не е натиснал спирачката? Въпросът не дава мира на цяла България, откогато стана нещастието на столичния бул. " Сливница “ на 8 май.

Страх. Това е най-вероятната причина.

В момента се изготвя съдебно-психологическа експертиза, която ще бъде показана на апелативна инстанция идната седмица. Показателите й могат да доведат и до смяна в мярката за неотклонение на обвинения.

Адриан се оказа освен музикант в църковен хор, само че и доста правоверен евангелист, член на Българската божия черква.

За него добра характерност е показал персонално духовният лидер свещеник Павел Игнатов. Младежът от църковния хор обаче в този момент може да влезе в пандиза, защото въпреки и по несъобразителност аргументи гибелта на 24-годишната Анна-Мария Милчева и 23-годишния й другар Явор Стоянов, написа БЛИЦ. Според техни съседи и другари от жк " Света Троица “ двамата млади влюбени са готвели да вършат годеж през лятото.

Живеели дружно от към 2 години, а Ани се върнала у нас от Франция, където приключила образованието си. Предпочела да остане в България таман поради Явор, който бил фен фотограф.

Според автотехническата експертиза по делото Адриан Антонов е карал със 102 км/ч. Пресичащите пътното платно са стъпили на него, когато дребният автомобил " Форд Ка “ на джигита бил на 266 метра от тях. От държавното обвиняване са безапелационни, че Адриан е имал задоволително време да види пресичащите, да натисне спирачките и даже да успее да спре макар високата скорост.

Нищо от това обаче не се е случило. Причината – евентуален уплах и изпадане в суматоха. Адриан е имал брошура от 25 февруари и най-малък, даже никакъв опит зад кормилото. В правосъдната зала той сподели, че съжалява за случилото се и изрече съболезнования на фамилиите на починалите.

" Практически обвиненият е нямал опит, само че все пак е подхванал придвижване с извънредно висока за градски условия скорост “, разгласи арбитър Николай Младенов от Софийския градски съд в претекстовете си.

" Участието му в църковния хор на Божията черква в България би трябвало да е възпитало у него покорност и ценене на правата на другите ", стимулира се още магистратът за взимане на най-тежката мярка за неотклонение на младежа – задържане под стража. Адвокатът на Адриан Димитър Марковски изясни, че той се е прибирал към дома си, откакто е оставил приятелката си.

Стана ясно и че е имал натрапен от родителите му вечерен час и е бързал, защото минавало среднощ. От отбраната се пробват да потвърдят и че на мястото е имало друга кола, идваща отсреща му, и го е заслепила. Самият Адриан твърди, че това бил джип БМВ Х5.

Адвокат Марковски пък бе безапелационен в съда, че е имало и перпендикулярно придвижване на автомобил " Нисан Кашкай “, който попречил и на видимостта на пресичащите пешеходци. Затова Явор и Ани не се забавили при прекосяването на бяснодвижещия се " Форд Ка “ на Адриан, който другояче биха видели, и макар преимуществото си би могло да изчакат. Знаейки, че е млад водач, Адриан е трябвало да бъде по-предпазлив заради липса на опит, стимулира се обаче съдът.

При конфликта тялото на Ани излетява над автомобила и пада зад него, той продължава придвижването си още 300 метра, като върху предния му похлупак остава тялото на Явор. Спира се при удар в махленски дирек, още веднъж без да натисне спирачките.

След това Адриан излиза изцяло незасегнат от колата и стартира да пита притеклите се на помощ очевидци на касапницата какво се е случило. Това излиза наяве от показанията на няколко очевидци, които са безапелационни, че младежът е бил изцяло несъответстващ.

Двете жертви са пресичали булеварда на пешеходна пътека на 8 май 15 минути след среднощ. Показанията на очевидците се разминават с тези на обвинения и отбраната. Според очевидците не е имало никакво придвижване, минал е само един " Фолксваген Голф “, който се е движел в посока от центъра към жк " Люлин “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР