Защитникът Уилям Салиба се опитва да се завърне в състава

...
Защитникът Уилям Салиба се опитва да се завърне в състава
Коментари Харесай

Артета даде яснота за състоянието на Салиба

Защитникът Уилям Салиба се пробва да се завърне в състава на Арсенал, само че към момента има проблеми с травма в гърба, до момента в който Александър Зинченко е под въпрос за домакинския мач против последния в класирането Саутхямптън в петък.

Французинът Салиба, който впечатли този сезон след завръщането си чартърен в Марсилия, не е играл от месец и мениджърът Микел Артета е угрижен за положението му.

" Картината не се е трансформирала от предходната седмица. Що се отнася до Уилям, към момента би трябвало да изчакаме още малко ", сподели Артета на конференция.

" Той не напредва толкоз бързо, колкото се надявахме. Травмата му е малко деликатна и желаеме да сме сигурни, когато го натоварваме, че е подготвен да поеме натоварването и риска. В момента това не е допустимо да се направи ", добави той.

Зинченко има травма в слабините и Артета съобщи, че някогашният състезател на Манчестър Сити " има потребност от още време, с цел да се излекува ".

На Арсенал остават седем мача до края на сезона и успеха над Саутхeмптън в петък ще ги изведе на седем точки пред първенеца Манчестър Сити преди конфликта на първите два тила в подреждането на стадион " Етихад " идната сряда, макар че Сити ще има два мача по-малко.

Отборът на Артета, който се бори за първа купа от 2004 година насам, пропиля преднина от два гола, с цел да приключи 2:2 против Ливърпул и Уест Хям в последните си два дуела. Но мениджърът е убеден, че неговите играчи ще се отърсят от тези неуспехи в мача против " светците ".

" Обратите са част от всичко, което правиш, изключително във футбола. Не постоянно може да бъде линейна градация. Трябва да знаете това и да сте готови. Начинът, по който тимът реагира, беше необикновено позитивен и желаеме да го забележим на следващия ден вечер, когато излезем на терена ", съобщи Артета.

Артета също поддържа Букайо Сака, чийто пропуск от дузпа против Уест Хям се оказа решителен.

Запитан дали младото крило ще продължи да извършва дузпи, Артета сподели: " Да. Ако не, ще изляза на терена и ще му хвърля топката, с цел да съм сигурен, че ще извърши ".

Докато домакинския конфликт против последния Саутхямптън наподобява на процедура извоюван дуел за Арсенал, Артета предизвести, че не би трябвало да се позволява подценяване.

" Саутхямптън, откакто ги проучих с детайлности, ме впечатлиха много. Ако приказваме за последния мач, който изиграха, разликата, с която изгубиха, тя не беше огромна. Мисля, че това, което Рубен Селес и треньорите вършат, е в действителност положително. Може би не са постигнали нужните резултати в някои мачове, само че са в действителност добър тим ", разяснява мениджърът.

Неизбежно мислите към този момент се насочват към супер дербито със Сити идната седмица, което се счита за решаващо за купата. Но Артета сподели, че концентрацията е върху мача в петък.

" Това е диалог, който организирахме оня ден и никой не приказва за това какво ще се случи идната сряда. Трябва да се съсредоточим върху това, което ни следва първо ", добави той.

Автор: Ива Кръстева/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР