Защитникът на Челси Марко Алонсо отбеляза великолепен гол, с който

...
Защитникът на Челси Марко Алонсо отбеляза великолепен гол, с който
Коментари Харесай

Челси трети в Англия, Евертън се спаси от изпадане

Защитникът на Челси Марко Алонсо означи превъзходен гол, с който донесе равенството 1:1 против гостуващия Лестър в отсрочен мач от 27-ия кръг на Висшата лига на Англия. Така " сините " си подсигуряваха третото място преди последните дуели за сезона в неделя.

Челси има 71 точки актив, 19 зад водача Манчестър Сити и на три пред лондонския противник Тотнъм на четвърто място, само че надалеч по-добрата голова разлика на " сините " значи, че " шпорите " нямат действителен късмет да ги изпреварят.

Челси може да бъде отчаян да не завоюва мач, в който насочи 27 удара, само че означи единствено един гол. За разлика от домакините, Лестър вкара при единствената си опция още в шестата минута. След рикошет топката попадна в Джеймс Мадисън пред наказателното поле и той осъществя за 0:1.

В 34-ата минута Челси изравни. Рийс Джеймс центриране към Маркос Алонсо, а той от близко от воле направи 1:1. В последния кръг " сините " са хазаин на изпадналия към този момент Уотфорд, а Лестър приема Астън Вила.

Евертън резервира мястото си във Висшата лига, откакто победи трагично с 3:2 Кристъл Палас в отсрочена среща от 33-ия кръг.

Тимът на Франк Лампард губеше с 0:2 на почивката, само че съумя да направи поврат, а част от почитателите на " Гудисън Парк " нахлуха на терена след победния гол на Доминик Калвърт-Люин в 85-ата минута.

Домакините се нуждаеха от победа, с цел да продължат 68-годишния си престой в елита на британския футбол.

Жан-Филип Матета в 21-ата и Джордан Аю в 36-ата дадоха преднина от 2:0 на Кристъл Палас, само че Евертън направи поврат с три попадения през вторите 45 минути. Майкъл Кийн се разписа в 54-ата минута, а по едно попадение осъществиха Ричарлисон и Калвърт-Люин. Така Евертън събра 39 точки и кръг преди края може да е спокоен за оцеляването си, а последният изпадащ ще бъде Бърнли или Лийдс.

Астън Вила и Бърнли приключиха 1:1 в отсрочен мач от 18-ия кръг. Гостите се борят за оцеляване в елита. В последния кръг Бърнли приема Нюкасъл и при победа ще остане във Висшата лига, без значение от изхода на дуела сред Брентфорд и Лийдс. В момента Лийдс е под чертата поради по-лошата си голова разлика.

По обявата работи: Любомир Тодоров
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР