Защитникът на Барселона Жерар Пике, който изигра последния мач за

...
Защитникът на Барселона Жерар Пике, който изигра последния мач за
Коментари Харесай

Жерар Пике след последния си мач: Свалих огромна тежест от раменете си

Защитникът на " Барселона " Жерар Пике, който изигра последния мач за родния си клуб в събота вечер при успеха над " Алмерия " с 2:0, съобщи, че се е почувствал освободен при промяната си в края на срещата. Пике получи изпращане с бурни аплодисменти от станалите на крайници фенове и просълзен напусна терена.

След края бе изпратен с повдигане във въздуха от своите съотборници. Феновете пък заскандираха " президент, президент ".

35-годишният Пике разгласи по-рано през седмицата, че приключва кариерата си преди да настъпи паузата в испанския шампионат поради Мондиал 2022.

„ Сякаш смъкнах голяма тежест от раменете си, когато излязох от терена, сподели Жерар Пике пред DAZN. - Последните няколко месеца бяха в действителност тежки и през днешния ден се почувствах освободен. Натрупах опит за цялостен живот и вечно ще остане в мен. Щастлив съм, че дадох всичко от себе си за този клуб. Имаше и положителни и неприятни дни, само че съм горделив с претърпяното. Мисля, че оставям добре свършена работа. “

Той стартира мача като титуляр и с капитанската лента. От началото на сезона бранителят търпи рецензии за слабата си форма, а съгласно информациите, старши треньорът Шави Ернандес е разговарял с него, с цел да го убеди да се откаже или да напусне отбора в края на сезона.

Той понасяше рецензии още от началото на пандемията, когато лъснаха финансовите проблеми на " Барселона ". Обвиняван бе, че желал да понижи голямата си заплата, твърди се, че към този момент не е в положителни връзки с Лео Меси, че мисли единствено за бизнеса си, не и за футбол... Междувременно се раздели със брачната половинка си Шакира.

Отказването му икономисва доста пари на клуба, по този начин " блаугранас " ще могат да привлекат нови футболисти - и поради правилото на " Ла Лига " за таван на заплатите.

„ Пике беше извънреден през днешния ден и още един път сподели, че всичко се отплаща. Казах му, че той е легенда на " Барселона " и ние сме доста признателни за годините му в клуба ", разяснява Шави.

„ Имам хиляди неща, измежду които да предпочитам. Трябва да се провеждам. Това е моят дом. Роден съм тук и ще остана. Но в този момент е време да се насладя на фамилията и ще отида на къса почивка “, по този начин Пике отговори на въпрос какво счита да прави и обмисля ли скоро да се кандидатира за президент на клуба, както се приказва.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР