Защитени ливади блокират изграждането на тунел под прохода Петрохан. Това

...
Защитени ливади блокират изграждането на тунел под прохода Петрохан. Това
Коментари Харесай

Защитени ливади блокират бъдещия тунел под прохода Петрохан

Защитени ливади блокират построяването на тунел под прохода " Петрохан ". Това стана ясно от обясненията на министъра на екологията Асен Личев. Заедно с представители на локалната власт и пътната организация той посети община Берковица и сподели къде са проблематичните сектори при реализацията на оборудването.

Проблемният сектор е връзката под тунела със скоростния път Ботевград-Видин, който минава през предпазена зона " Берковица ".

" Има колизия с Плана за ръководство на предпазена зона " Берковица " за птиците, във връзка с това, че не може да се трансформира предназначението на парцели с трайно предопределение - ливади. За страдание тази заповед е издадена през 2016 година от Ивелина Василева. Имало е едномесечен период за обжалване, само че никой не го е направил и е влезнала дефинитивно в действие ", сподели министър Личев.

Въпросните ливади стигат до пътя. Най-вероятно те са вкарани като предпазени, с цел да се получават земеделски дотации, които са по-високи, а на процедура имаш единствено едно косене, допуснаха представители на локалната власт. Ивелина Василева не беше открита за коментар на мобилния си телефон.

Сега екоминистерството и пътната организация търсят решение за реализирането на връзката под тунела със скоростния път Враца – Видин, тъй че да не бъдат наранени предпазените ливади, изясни Асен Личев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР