Защитаващият титлата си Александер Зверев премина през един от най-тежките

...
Защитаващият титлата си Александер Зверев премина през един от най-тежките
Коментари Харесай

Зверев спаси 2 мачбола и спечели в Мексико

Защитаващият купата си Александер Зверев мина през един от най-тежките мачове в кариерата си, с цел да се класира за втория кръг на шампионата по тенис на твърда настилка в Акапулко, Мексико, от категория ATP 500 с награден фонд от над 1,6 милиона $.

Германецът, който е подложен под номер 2 в схемата, се оправи с американеца Дженсън Бруксби с 3:6, 7:6(10), 6:2 след 3 часа и 22 минути игра. Двубоят стартира след 1:30 часа след среднощ локално време (след срещата  Григор Димитров - Стефан Козлов) и приключи в съвсем 5 часа сутринта локално време, а Зверев трябваше да отрази и два мачбола в тайбрека на втория сет, с цел да успее да продължи. 

21-годишният Бруксби, който е 47-ми в международната класация, сподели доста постоянна игра против надалеч по-опитния си противник. Той завоюва първия сет след единствения пробив в него за 5:3 гейма, а във втория сет, който самичък продължи 1 час и 52 минути, имаше мачболи при 6:5 точки в тайбрека и при 10:9. Олимпийският първенец Зверев обаче имаше сервиса и в двата случая и съумя да се избави, с цел да изравни сетовете след 12:10 точки.

Това пречупи Бруксби и в третия сет равнището в играта му спадна, което разреши на Зверев да приключи обрата.

Във втория кръг миналогодишният първенец ще играе със сънародника си Петер Гойовчик, който се оправи с 6:4, 6:4 с Брендън Накашима от Съединени американски щати.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР