Защитата на Черно море стана стратегически приоритет за НАТО, като

...
Защитата на Черно море стана стратегически приоритет за НАТО, като
Коментари Харесай

Тагарев във Варна: Черно море стана приоритет на НАТО, ролята на младите офицери от ВМС е ключова

Защитата на Черно море стана стратегически приоритет за НАТО, като ролята и отговорностите на Военноморските сили на България непрекъснато нарастват.

Това съобщи във Варна министърът на защитата Тодор Тагарев по време на днешната гала по връчване на първи офицерски звания на випускниците от Висшето военноморско учебно заведение.

Черно море се е трансформирало в зона на съществени енергийни планове, възходящо политическо и военно напрежение, уточни Тагарев и районът е станал очевидец на първата огромна война на европейския континент от 78 години, както и на непрекъснатите провокации към страните от НАТО. Поради тези аргументи, Алиансът се концентрира върху отбраната на района, като акцентира значимостта му за сигурността, стопанската система, превоза и екологията на страните от района.
Министър Тагарев съобщи, че младите офицери от ВВМУ ще играят основна роля в реализирането на тактиката на НАТО и уговорките на България по подсилване на сигурността в Черно море.

Министърът акцентира ролята на Военноморските сили, акцентирайки върху нуждата от вложения в тях и тяхната интеграция с другите въоръжени сили на страните членки на алианса.

Ще пораства бюджетът за защита, в това число за Военноморските сили. Имайки поради обстановката на сигурността в Черно море, Военноморските сили ще получат прочут приоритет.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР