Засега няма ваучери за храна, за които не се плащат

...
Засега няма ваучери за храна, за които не се плащат
Коментари Харесай

Без ваучери за храна докато не се удължи Бюджет 2021

Засега няма ваучери за храна, за които не се заплащат налози (корпоративни и подоходни) и осигуровки. Всяка година в закона за държавния бюджет се утвърждава годишна квота на сумата, която може да бъде предоставена под формата на ваучери.

Тази квота се разпределя сред лицензираните оператори със заповед на финансовия министър, които по-късно дават ваучерите на компаниите, сключили контракти с тях.

Към сегашния миг няма влезнал в действие закон за държавния бюджет за 2022 година Заради това не е одобрена обща годишна квота за даване на ваучери за храна. Съответно не е избрана самостоятелна квота и сбор на самостоятелните квоти за 2022 година

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Максималната месечната сума, която работодателят може да дад...

На процедура сега липсва нормативно съображение за разглеждане на заявки за приемане на самостоятелна квота, предизвестяват от Министерството на финансите.

От министерството припомнят, че се готви удължение на действието на държавния бюджет за 2021 година С това удължение ще има споразумяване и на нещата с ваучерите. От ведомството приканват за самообладание и схващане.

Заявления за ваучери може да се подават чак откакто Народното събрание одобри съответното законодателство и бюджетът за 2021 година бъде дефинитивно продължен.

Министерството на финансите ще направи нужното за своевременното даване на самостоятелни квоти за 2022 година, когато са налице изискванията за това, твърдят от ведомството.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР