Засега няма такива индикации, още повече че мобилизацията е дълъг

...
Засега няма такива индикации, още повече че мобилизацията е дълъг
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Засега няма индикации да е нужна мобилизация в България

" Засега няма такива индикации, още повече че мобилизацията е дълъг и нескончаем развой. Мобилизацията не е от през днешния ден за на следващия ден. Това е развой, който не е просто да облечеш един граждански жител и да му дадеш оръжие, а има и време за подготовка, за съставяне и подготовка на съответното формирование и чак тогава да отиде да извършва поставената задача ", изясни военният министър Димитър Стоянов.

На въпрос какво е равнището на боеготовност на българската войска Стоянов увери, че тя е в непрекъсната бойна подготвеност, т.е. " няма нещо чрезвичайно в армията ". Запитан нужна ли е спомагателна инспекция на готовността на армията, както считат някои специалисти, той разяснява, че не било належащо това да се прави. Повтори, че мобилизацията в Русия носи риск за националната сигурност на България, само че към този момент няма опасност от директно замесване на България в спора.

Българската войска е засилила наблюдението и разузнаването в източната част на страната поради частичната военна готовност, оповестена от президента Владимир Путин в Русия. Това разгласи служебният министър на защитата Димитър Стоянов, само че означи, запитан за повече детайлности, че " не е належащо повече да се изяснява, това е задоволително информация за медиите ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР