Засега мобилните оператори не могат да вдигат цените. Това отново

...
Засега мобилните оператори не могат да вдигат цените. Това отново
Коментари Харесай

Нинова: Засега мобилните оператори не могат да вдигат цените

Засега мобилните оператори не могат да подвигат цените. Това още веднъж увери вицепремиерът по стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова. В отговор на въпрос на левицата по време на парламентарния блиц надзор Нинова напомни, че се чака решението на съда по възбраната на ведомството.

„ В момента не могат да ви вдигнат цената и с една стотинка. Заповедта е в действие, само че чакаме резултата от правосъдното решение. Ако съдът отхвърли заповедта на Комисията за отбрана на потребителите, те ще усилят цените, както имат намерение – с повече в сравнение с им разрешава законът. Ако съдът почете нашата заповед, то те ще могат да подвигат цените единствено за 2021 година “, сподели Нинова.

Вицепремиерът още веднъж обърна внимание за нуждата от законодателство, което да пази потребителите от колекторските компании:

„ В момента, най-малко от информацията, която се помъчихме да съберем, има към 40 компании в България, които нито лицензирани, нито регистрирани, нито потвърдили капитал, нито легитимирали акционери или участници, някакви компании вървят из страната и тормозят народа. Това не може да остане по този начин “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР