Заседанието на министерската мониторингова комисия към ОПЕК+ ще се състои

...
Заседанието на министерската мониторингова комисия към ОПЕК+ ще се състои
Коментари Харесай

Заседанието на министерската комисия за мониторинг към ОПЕК+ ще се състои на 12 септември


Заседанието на министерската мониторингова комисия към ОПЕК+ ще се състои на 12 септември в Абу Даби, като на нея ще бъде разисквана обстановката на петролния пазар, излиза наяве от известие на министъра на енергетиката на ОАЕ Сухейл ал-Мазруи в Twitter.

„ JMMC (министерската комисия за мониторинг) ще се срещне в Абу Даби на 12 септември, с цел да проучва обстановката на петролния пазар и да даде нужните рекомендации за опазване на балансирането на пазара “, отбелязва министъра. Според него фундаменталните фактори на пазара на нефт, измежду които и търсенето са в положително положение, а остатъкът от ресурси понижава.

„ Фундаменталните фактори на пазара на нефт са в положително положение, комерсиалният остатък от ресурси продължава да понижава, търсенето остава устойчиво. Уверен съм, че ОПЕК+ ще продължи да съблюдава строго съгласуваните равнища на рандеман “, написа министъра в Twitter.

В петък по време на търговията подемът на петролния пазар се ускори, само че това не е задоволително за довеждане докрай на седмицата в „ зелената зона “, заради срутва през първите три сесии през седмицата. Октомврийският фючърс за петрола вид Brent към края на деня пораства с плюс 1,91 % - до 58.50 $ за барел. Договорът за септември за петрола вид WTI на NYMEX нараства с плюс 3,49 % и е на равнище от 54.44 $ за барел.

От началото на седмицата обаче поевтиняването при Brent е от порядъка на 5,2 %, а на WTI – с 2,4 %.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР