Заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност, което беше свикано

...
Заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност, което беше свикано
Коментари Харесай

Консултативният съвет при президента не реши нищо за корупцията

Заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност, което беше свикано от президента Румен Радев по тематиката корупция, приключи без да бъде реализирано единодушие. Това заяви на излизане от президентството водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя обърна внимание, че министър председателят Бойко Борисов пристигна с час и половина забавяне и си потегли преди края на съвещанието.

Лидерите на парламентарните групи на Движение за права и свободи и на ГЕРБ Мустафа Карадайъ и Цветан Цветанов също си потеглиха малко след началото на съвещанието, тъй като трябвало да пътуват за конгрес в Брюксел. Финансовият министър Владислав Горанов също не остана до края.

На съвещанието, в което вземат участие политически партии и службите, както и основни министри, не беше и военният министър Красимир Каракачанов. Нинова описа, че са показани антикорупционните планове на държавното управление и на Българска социалистическа партия.

Два въпроса не са намерили решение. Първият е дали бъдещото звено по антикорупция да има проверяващи функционалности както упорстват от Българска социалистическа партия или да бъде предпазен орган, каквото е предлагането на ГЕРБ.

Вторият препъникамък е бил кой да назначава шефа на бъдещия орган. От Българска социалистическа партия желаят да е президентът, за което се разгласи и водачът на " Воля " Веселин Марешики, който също напусна съвещанието прибързано. От ГЕРБ упорстват той да се назначава от Народното събрание. Очаква се изказването на президента след съвещанието на съвета.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР