Заседанието беше прекратено, след като се изчерпа списъкът със записалите

...
Заседанието беше прекратено, след като се изчерпа списъкът със записалите
Коментари Харесай

НС гласува промените в ИК на следващото заседание. Дебатите продължиха след полунощ

Заседанието беше прекъснато, откакто се изчерпа описът със записалите се за изявления. Последен взе думата съпредседателят на " Продължаваме Промяната " Кирил Петков.

 

Мина среднощ в този значим спор за всички жители, тук въпросът е дали тези 12 часа бяха градивни и дали напреднахме с нещо, което си заслужава, заключи Петков, представен от Българска телеграфна агенция.

 

Според него отговорът е " да ". Петков аргументира за какво маратонът в залата си е заслужавал, цитирайки думи на последовател, който написал, че им благодари, че се борят за честността на вота.

 

,,Вашето водачество ни стимулира да излезем на площада във вторник и да ви покажем, че не сте сами, че ние също можем да се борим за честността на нашия вот``, е написал още жителят, представен от Петков. 

 

Около 23:00 часа довечера Стоян Таслаков от " Възраждане " изиска преустановяване на съвещанието, само че в залата нямаше кворум. Предложението поддържаха единомислещо 58 народни представители.

 

По време на полемиката, в отговор на апел от Мартин Димитров ( " Демократична България " ), Делян Добрев (ГЕРБ-СДС) съобщи, че ще се бори протоколът от машината да остане, само че в това време ще се бори и да се преброят разписките от машината. 

Няма по какъв начин машината да издаде протокол, в случай че сме заличили устройството, което записва гласовете, уточни Асен Василев от " Продължаваме Промяната " и добави, че разписките, които машината генерира, нямат отбрана, каквото бюлетините имат. 

 

Добрев го репликира, че не познава изборния развой, и уточни, че във всяка комисия има представители на партии, покровители, наблюдаващи. По думите му " няма по какъв начин да пристигна един Торбалан с напечатани у дома бюлетини и да ги вкара в урната ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР