Зърнопроизводителите ще протестират с настояване да бъде преустановен безконтролният внос

...
Зърнопроизводителите ще протестират с настояване да бъде преустановен безконтролният внос
Коментари Харесай

Зърнопроизводители излизат на протест, искат да бъде спрян безконтролният внос от Украйна

Зърнопроизводителите ще стачкуват с гледище да бъде прекратен безконтролният импорт на украинско зърно, предава „ Българска национална телевизия “.

Земеделците недоволстват и от ниската изкупна цена , както и от невъзможността да осъществят българската продукция, която е оставена да залежава в складовете.

Производителите са избрали Силистра, Кардам, Русе и Видин, където да показват недоволството си. Причината – в посочените градове има гранични пунктове , през които мина вносът на зърно от Украйна.

Зърнопроизводителите чакат поддръжка и от земеделския министър .

„ Той би трябвало да пристигна на митинга. Ние чакаме нашето държавно управление да ни поддържа да не удължим този правилник, напряко да си го кажем, тъй като българският аграрни производител задоволително неволи претърпя, задоволително заплати за толерантността си, ще го качим на трактор, той ще води колоната, която ще дефилира по пътя за границата преди Дунав мост “, разяснява пред „ БНР “ Костадин Костадинов от Националната асоциация на зърнопроизводителите.

Същевременно по автомагистралите и главните пътища у нас ще бъде ситуирана селскостопанска техника , само че не се планува блокиране на придвижването.

Предвижда се и румънските земеделци да поддържат митинга, който ще продължи най-малко три дни.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР