Заразено със салмонела птиче месо, внос от Полша, е открила

...
Заразено със салмонела птиче месо, внос от Полша, е открила
Коментари Харесай

Откриха 50 тона полско птиче месо със салмонела

Заразено със салмонела птиче месо, импорт от Полша, е разкрила Българската организация по сигурност на храните (БАБХ). Пратките са три и общото им количество е над 50 тона. Става въпрос за 37 150 кг охладено цяло пиле и 12 900 кг охладено пилешко бутче. Месото е сложено под възбрана и не е позволено търгуването му на българския пазар, а резултатите от пробите са излезли на 20 януари, оповестиха от организацията по храните.

Месото е тествано поради засиления надзор върху пратките с птиче месо и субпродукти с генезис Полша, предопределени за България. Установената салмонела е от вариант, който не е патологичен за човешкия организъм. Изготвена е нотификация по системата за бързо съобщаване на храни и фуражи (RASFF) за известяван на полските способени управляващи за откритото замърсяване.

Заради скандалния импорт на пилешко месо от Полша, нечисто със салмонела, който стартира още при започване на декември, ветеринарните управляващи у нас започнаха да вземат проба на всяка пратка оттова. Пробите обаче се вземат на местата, където се получава пратката. Това няма по какъв начин да стане още на границата поради кардинална на свободна търговия в Европейския съюз, посочи преди дни земеделският министър Десислава Танева. Тя неведнъж увери, че няма влезнала доставка на пилешко от Полша, на която не й е взета проба и тя да е пусната на пазара.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР