Заради войната между Русия и Украйна едни от най-големите производители

...
Заради войната между Русия и Украйна едни от най-големите производители
Коментари Харесай

Царят на баничките в Благоевград Д. Бакалов: Пшеницата поскъпва, има вече фалирали заводи

Заради войната сред Русия и Украйна едни от най-големите производители на пшеница, чакат повишаване на хляба. Има ли към този момент нарастване в цената на брашното и с какъв брой е допустимо да нарастне хлябът?

Според един от най-големите производители на самун в Благоевградска област от събота един звук хлебна пшеница е поскъпнал с 24 лв..

"Увеличението на брашната се дължи на нарастването на пшеницата. Всички огромни мелници внасят пшеница от Украйна, Сърбия и Унгария. Унгария желае да забрани износа, това значи че мелниците няма да могат създават хубави брашна ", съобщи в "Денят стартира "по БНТДимитър Бакалов.

По думите му дотацията би трябвало да се дава на звук и съгласно качеството на пшеницата, с цел да може да не сме подвластни от Украйна, Сърбия и Унгария. "Държавата ще вкара в държавния запас пшеница, която не е годна за самун, а за изхранване на животните, това отива в Гърция и Турция и по тази причина още не е изнесено.

Докато няма качество би трябвало да се купува в допълнение пшеница, което ще оскъпява ", добави Димитър Бакалов. Налице са първите банкрути на хлебопроизводители в Благоевградска област.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР