Заради военната кампания на в Украйна Футболната асоциация на също

...
Заради военната кампания на в Украйна Футболната асоциация на също
Коментари Харесай

Чехите също решиха: Забравете изобщо за мач срещу Русия

Заради военната акция на в Украйна Футболната асоциация на също взе решение националният отбор да не играе против “сборная ” в евентуалния край от плейофите за класиране на Световното състезание. По-рано това оповестиха още от Полската футболна асоциация и тази на.

“Изпълнителният комитет на футболната асоциация, играчите от националния отбор и спортно-техническият щаб се съгласиха, че в актуалната обстановка не е допустимо да има дуел против Русия, даже на безпристрастен терен. Всички желаеме войната да спре допустимо най-скоро ”, се споделя в позицията на чехите.

"The Czech FA executive committee, staff members and players of the national team agreed it's not possible to play against the Russian national team in the current situation, not even on the neutral venue.

We all want the war to end as soon as possible. "
— Czech Football National Team (@ceskarepre_eng)
За края на март в зона “Европа ” са планувани плейофи, които да дефинират още три участника от Стария континент, които да отидат в Катар. Общо 12 отбора са разграничени в три четворки, като в едната са Полша, Швеция, Чехия и Русия. Първочално беше решено, че на 24 март в Москва съветският отбор ще играе с Полша, а в същия ден в Стокхолм шведите ще се изправят против чехите. Победителите от двата мача отиват на край, хазаин на който ще е Москва или Хожув според от това кой е надвил в първата борба.

След като обаче войната в Украйна избухна, ФИФА забрани на националните и клубните отбори на Русия да домакинстват в страната си, като вместо това могат да го създадат на безпристрастен терен в друга страна.

Сега обаче Полша, Швеция и Чехия не са съгласни въобще да излизат против съветския състав.
 Русия се надява на служебно класиране за Световното, в случай че Полша и Швеция изпълнят заканите си Русия се надява на служебно класиране за Световното, в случай че Полша и Швеция изпълнят заканите си
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР