Заради увеличаващия се брой на заболелите от коронавирус от утре

...
Заради увеличаващия се брой на заболелите от коронавирус от утре
Коментари Харесай

Масирани проверки за спазване на противоепидемичните мерки от утре в Старозагорско

Заради увеличаващия се брой на заболелите от ковид от на следващия ден в Старозагорска област стартират масирани инспекции за съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Това стана ясно през днешния ден след работно съвещание на Областния медицински съвет. 
„ В последните дни вървим единствено нагоре. Вероятно най-трудното занапред следва през студените месеци, когато ще се усили и броят на заболелите от остри респираторни болести и други типове грип “, съобщи шефът на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) доктор Станимир Станков. 
Данните сочат, че за последното денонощие са регистрирани 35 позитивни проби. От месец март до този миг в лабораториите в региона са осъществени общо 29 хиляди теста за ковид, от които 3005 са били позитивни - 10,12% от всички изследвани.  През болнични заведения са минали 260 души. Спрямо общия брой позитивни смъртността е 4,5 на 100. Починалите са 39.  
Към момента в региона има регистрирани 957 положителни на ковид лица, а 802-ма души са под карантина. На домашно лекуване са 444-ма, а в болница - 29-има, заяви на съвещанието проф. Йовчо Йовчев, изпълнителен шеф на УМБАЛ „ Проф. Ст. Киркович “. 
 COVID-19: Няма лекарска неточност при гибелта на зрелостника от Велико Търново COVID-19: Няма лекарска неточност при гибелта на зрелостника от Велико Търново
Няма лекарска неточност при гибелта на 19-годишния зрелостник от Велико Търново, който умря от Covid-19 след 18-дневно лекуване в областн...
В реанимацията на болничното заведение се намират 5 души - двама от тях са интубирани, а трима са на кислородна терапия. 
" Осигурили сме " Ремдесивир " и други нужни медикаменти за болните. Разполагаме и с задоволително защитни средства. Днес чакаме да дойдат още антибиотици. По отношение на медикаментите и консумативите нямаме проблеми. Имаме и 30 респиратора “, посочи проф. Йовчев. 
Легловата база в инфекциозната клиника е заета на 50%, само че се отбелязва увеличение и на случаите на хепатит. При потребност в Университетската могат да бъдат разкрити до 100 кревати за болни от ковид, заяви още той. 
От Областния медицински съвет приканват жителите да съблюдават въведените ограничавания и да се отнасят отговорно към личното си здраве и това на останалите хора. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР