Заради усложнената обстановка в Израел премиерът Бенямин Нетаняху реши да

...
Заради усложнената обстановка в Израел премиерът Бенямин Нетаняху реши да
Коментари Харесай

Нетаняху отлага освобождаването от длъжност на министъра на отбраната

Заради усложнената конюнктура в Израел министър председателят Бенямин Нетаняху реши да отсрочи освобождението от служба на министъра на защитата Йоав Галант, съобщи Ройтерс, като се базира на публичната телевизия " Кан ".

Нетаняху съобщи на 26 февруари, че уволнява Галант, който ден по-рано сподели на конференция, че няма да поддържа правосъдната промяна на държавното управление. 

" Заради усложнената обстановка към сигурността Нетаняху ще се занимае с въпроса за министъра на защитата по-нататък ", съобщи източник, представен от малкия екран. 

Нетаняху ще посети израелски бойци дружно с Галант, сподели помощник, представен от Ройтерс. Според двама израелски чиновници, поискали анонимност, министър председателят и министърът на защитата ще посетят тази вечер две военни бази, с цел да поздравят военнослужещите по случай празника Пасха. Подробности за сходни визити нормално не се оповестяват авансово от съображения за сигурност.

Политически източници обявиха, че през последните дни се поставят старания за превъзмогване на разрива сред Нетаняху и Галант, чието уволнение провокира паника в ръководещата партия " Ликуд ", в армията и измежду западните съдружници на Израел, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР