Германският министър на отбраната Борис Писториус пристигна днес в Молдова

...
Германският министър на отбраната Борис Писториус пристигна днес в Молдова
Коментари Харесай

Германският министър на отбраната пристигна в Молдова

Германският министър на защитата Борис Писториус дойде през днешния ден в Молдова на фона на съветската инвазия в прилежаща Украйна, съобщи ДПА.

Той беше посрещнат с военни почести от молдовския си сътрудник Анатоли Носатий в столицата Кишинев, след което е планувано Писториус да посети казарма, която е част от немски планове за развиване, целящи да създадат страната по-издръжлива пред опитите на Москва за дестабилизация.

Планирано е Писториус да види и и няколко бронирани транспортни средства, чието закупуване е било покрито от Германия. Германското държавно управление е предоставило на страната и здравно съоръжение.

Проевропейската президентка на Молдова Мая Санду желае да продължи интеграцията на страната в Европейския съюз. От към две години страната има статут на страна претендент за участие в Европейски Съюз.

В същото време обаче Русия продължава да има огромно въздействие в бедната някогашна руска република с население от към 2,5 милиона души. От деветдесетте години на предишния век в сепаратисткия район Приднестровие са ситуирани съветски военни елементи. Подновиха се и опасения, че Москва може да употребява размириците в региона като предлог за ескалация вследствие водената война против Украйна, показва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР